Mirel Rădoi, patron de club. Ce echipă a vrut să cumpere actualul antrenor al Universității Craiova

Robert Zanfir 30.09.2022, 22:11
Mirel Rădoi, patron de club. Ce echipă a vrut să cumpere actualul antrenor al Universității Craiova

Mirel Rădoi (41 de ani) ar fi putut fi patron de echipă în România. Mihai Stoica a dezvăluit numele clubului pe care ex-internaționalul României a fost aproape să îl preia. Între timp, fostul mijlocaș a ratat și mandatul la națională, iar acum încearcă să își lanseze cariera de pe banca Universității Craiova.

Mirel Rădoi este un personaj puternic din fotbalul românesc. Fost mare jucător în Ghencea și fost internațional, severineanul a strâns o avere în ultima parte a carierei, petrecută în Zona Golfului. După ce a agățat ghetele în cui, ex-mijlocașul a încercat să își facă un nume și ca antrenor. Nu a reușit la FCSB, iar ca selecționer a înregistrat o mare performanță pe banca naționalei de tineret, dar și două mari dezamăgiri la naționala mare. Un baraj pierdut pentru Euro 2020 și ratarea calificării la Campionatul Mondial 2024.

Ce echipă a vrut să cumpere antrenorul Universității Craiova, Mirel Rădoi

Rădoi putea fi și unul dintre patronii din fotbalul românesc. Mihai Stoica a dezvăluit că fostul selecționer a vrut să cumpere Daco – Getica în 2017. Clubul, care înainte s-a numit Juventus Colentina, a trecut meteoric prin Liga 1.

„La un moment dat era o discuţie… Mirel Rădoi vorbise cu domnul Sarcină să preia Daco-Getica, înainte să se cheme Daco-Getica (n.r. fostul nume al echipei era Juventus Colentina), ţineţi minte că a fost discuţia asta.

Aia a fost ideea: gata, s-a rezolvat problema că vin domnul Sarcină şi Mirel Rădoi”. După aia a căzut”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

În acel moment, Mirel Rădoi s-a asociat cu Nicolae Sarcină, un afacerist care a trecut pe la mai multe cluburi din România, pentru a prelua echipa lui Ilie Ciuclea.

Cele două parți au ajuns chiar la un acord, dar lucrurile s-au blocat în momentul tranzacției financiare. Atunci, asociatul antrenorului a dispărut din peisaj, fără a mai achita vreo sumă din cele promise.

„S-a ajuns la un numitor cumun, ar fi trebuit să se vireze bani, dar nu a ajuns toată suma şi, din păcate, tranzacţia nu se mai face.

Din partea celorlalţi acţionari nu au mai venit toate sumele de bani, astfel încât să putem face tranzacţia. Eu am avut mari speranţe şi este o mare dezamăgire.

Din păcate, se întâmplă din ce în ce mai des în fotbalul românesc. Până să facem actele, totul a fost în regulă, când a fost vorba de plată, toţi au dispărut”, a explicat Rădoi la ceva timp după ce afacerea a căzut.

Mirel Rădoi, colecționar de mașini și ceasuri de lux

Mirel Rădoi nu și-a ascuns niciodată patima pentru lux. A cheltuit o avere pe mașini și ceasuri. A avut și resursele necesare. Fostul fundaș a adunat o adevărată avere în anii petrecuți în Orientul apropiat. Al Ain, Al Ahli și Al Arabi sunt echipele pentru care a jucat fotbalistul dorit cândva de Inter Milano.

„Eu am câştigat 15 milioane în toata cariera, din care vreo 6 s-au dus pe maşini. S-au mai dus vreo două pe ceasuri”, a spus selecționerul pentru Antena Sport.