Mirel Rădoi s-a săturat să fie „îngropat” de Paul Papp în cupele europene: „Nu o să fie doar câteva sute sau mii de euro amenda”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.08.2022, 23:05
Mirel Rădoi s-a săturat să fie „îngropat” de Paul Papp în cupele europene: „Nu o să fie doar câteva sute sau mii de euro amenda”

Mirel Rădoi s-a arătat foarte supărat pe Paul Papp, după ce fundașul central a fost eliminat la pauza meciului tur cu Hapoel Beer Sheva, din play-off-ul Conference League. Antrenorul lui CSU Craiova a anunțat că fotbalistul său va plăti o amendă usturătoare după ce s-a încăierat cu cu un adversar și a primit direct cartonașul roșu.

Mirel Rădoi, extrem de nervos pe Paul Papp

În rest, Mirel Rădoi a apreciat că echipa sa a făcut per total un meci bun și că ar fi meritat victoria. În schimb, fostul selecționer se așteaptă la un retur extrem de dificil în Israel și a dezvăluit că își va menaja câțiva dintre titulari în următorul meci de campionat.

„Mă așteptam să fie un meci disputat, dar nu cu astfel de evenimente. O primă repriză foarte bună, în care am avut foarte mult ghinion. După aceea, a venit acea nebunie a lui Paul, a trebuit să cedăm teren adversarului. Ne-am văzut conduși. Mă bucură atitudinea lor de după golul primit.

„Nu vreau să fie doar câteva sute sau mii de euro amenda”

Sunt foarte supărat. Dacă ar fi fost în timpul partidei, astea se pot remedia. Este cel mai important meci al clubului din ultimii 20-30 de ani. A trebuit să renunțăm la Elvir din păcate. Ca să îl avem și pentru partidele din campionat. I-am spus că îmi pare rău.

Absolut, (n.r. Paul Papp) va trebui să plătească o amendă pe care o să o stabilim cu clubul, Nu vreau să fie doar de câteva sute sau mii de euro. Trebuie să suferim cu toții.

Va trebui să ne gândim și va trebui să aducem un fundaș central, măcar pe banca de rezerve. Ne făcusem un plan să odihnim un fundaș central cu Chindia. Acum, planurile noastre se cam scutură. Vom găși soluții, vor fi schimbări de jucători, pentru că au făcut din nou risipă de energie. Suntem 23 în lot și asta nu înseamnă că suntem doar 12 sau 13 și restul sunt sparring partner. Toată lumea a lucrat aceleași lucruri la antrenamente.

Acolo sunt decizii de moment. Sunt jucători de atac foarte tehnici, care vor să intre ca Barcelona cu mingea în poartă. M-am gândit și la următoarea partidă, pe sfârșit. La un moment dat am vrut să schimbăm sistemul. Dar ne-ar fi pus în mare dificultate. Am încercat să le întindem o capcană. Să facem pressing, să recuperăm mingi în zona centrală, la fundașii centrali. Biletul era scris oricum de Riva, ca să înțeleagă. Deja începuse să protesteze (n.r. Raul Silva), și el și Bancu, și aveau ambii cartonașe galbene.

„Sunt foarte buni acasă”

Sunt situații simple. Mai ales pe fond de oboseală, nu trebuie să ataci decisiv. În 60 de minute a fost anonimă Beer Sheva și puteam pe final și să pierdem.

Sunt foarte buni acasă, sunt împinși de 15.000 de spectatori. Au un joc mai elaborat. Mă bucur că până la urmă, suntem singura echipă care le-a marcat gol în deplasare în aceste tururi preliminare. Au fost cele pe care le văzuzem în partidele pe care le-au jucat, de asta ne-am creat atâtea ocazii în prima repriză.

Vor trebui să găsească resurse. În campionat vor apărea schimbări. Încep să înțeleagă și ideile noastre la antrenament. Nu putem să continuăm cu aceeași formulă de start”, a spus Mirel Rădoi la finalul meciului, la Prima Sport.

Paul Papp l-a „îngropat” pe Mirel Rădoi și în 2015, când cei doi se aflau la FCSB. Atunci, în meciul cu Partizan de la Belgrad, fundașul central a avut o evoluție de coșmar și a greșit la toate golurile marcate de sârbi. Ei s-au impus cu scorul de 4-2 pe teren propriu și au mers mai departe în play-off-ul Champions League, după ce la București fusese 1-1.