Mirel Rădoi a semnat un nou contract! Echipa care l-a convins pe fostul selecționer al României

Ioan Valentin Oprea 24.05.2023, 16:31
Mirel Rădoi a semnat un nou contract! Echipa care l-a convins pe fostul selecționer al României

La doar câteva zile după ce a fost înlăturat de la cârma lui Al-Tai, Mirel Rădoi şi-a găsit deja un nou angajament. Fostul selecţioner a bătut palma cu echipa Al Bataeh, din Emiratele Arabe Unite.

Update: După mai multe runde de negocieri, şefii lui Al Bataeh au anunţat că Rădoi a parafat actele. Tehnicianul român a fost prezentat oficial de trupa din Golf, iar pe reţelele sociale şeicii i-au urat acestuia un mesaj de bun venit, în limba română.

Ştirea iniţială

La scurt timp după ce a fost demis de şeicii de la Al-Tai, Mirel Rădoi este foarte aproape de a bate palma cu o nouă echipă din Golf. Fostul selecţioner se află în tratative avansate cu o grupare din Emiratele Arabe Unite, iar în zilele viitoare ar urma să fie oficializată numirea sa.

Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la Digi Sport, Rădoi va semna, în curând, un contract cu Al-Bataeh, o nou-promovată în prima ligă care s-a salvat pe muchie de cuţit de la retrogradare. Antrenorul în vârstă de 42 de ani şi-ar fi dat deja acordul verbal pentru încheierea înţelegerii şi se aşteaptă acum ca actele să fie finalizate.

Interesul celor din Emiratele Arabe Unite pentru tehnicianul român nu este deloc o noutate. Într-un interviu recent, acordat presei din România, Rădoi a recunoscut că pe numele său a apărut o ofertă din partea unei formaţiei din EAU.

Lotul lui Al Bataeh, cotat la 8,3 milioane de euro

Al-Bataeh ar fi tatonat această pistă de aproximativ patru luni de zile.Imediat după ce Rădoi a acceptat provocarea de a o pregăti pe Al-Tai, cei din Arabele Unite au început deja primele contacte cu fostul selecţioner.  În afară de oferta de la Al Bataeh, Rădoi ar fi primit o propunere şi de la o formaţie din Qatar.

Conform site-ului de specialitate Transfermakt.de, întregul lot al lui Al Bataeh este cotat la puţin peste opt milioane de euro. Cel mai scump jucător al trupei din EAU este portughezul Joao Novais, evaluat la un milion şi jumătate de euro.

La Al-Tai, Rădoi a rezistat mai puţin de cinci luni, lăsând echipa saudită pe locul al şaptelea, departe de emoţiile retrogradării. La timona lui Al-Tai, Rădoi nu are deloc cifre impresionante. Antrenorul român i-a condus de pe margine pe saudiţi în 16 meciuri şi a înregistrat doar şapte victorii. În rest, Al-Tai a bifat patru rezultate de egalitate şi cinci eşecuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe