Misterul transferului lui Rareș Ilie la Nice a fost dezvăluit. Cine s-a ocupat de mutarea verii în fotbalul românesc

Gabriel-Alexandru Ioniță 05.08.2022, 22:23
Misterul transferului lui Rareș Ilie la Nice a fost dezvăluit. Cine s-a ocupat de mutarea verii în fotbalul românesc

Rareș Ilie a fost prezentat oficial la Nice în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie, fostul fotbalist de la Rapid, pe care francezii au plătit 5 milioane de euro în această vară, a dezvăluit că tatăl său a avut un rol esențial în această mutare.

Tatăl lui Rareș Ilie a avut un rol determinant în transferul său la Nice

Din acest motiv, mijlocașul ofensiv în vârstă de doar 19 ani susține că nu cunoaște foarte multe detalii legate de modul în care au decurs negocierile între Rapid și Nice. Rareș Ilie era pus la curent doar în legătură cu faptul că era dorit de antrenorul Lucien Favre.

„Tatăl meu s-a ocupat de tot. Am știut doar când mutarea era deja făcută. Știam că antrenorul mă vrea aici. Detaliile le știe doar tatăl meu, eu mă concentrez doar pe fotbal. Am găsit o echipă bună, colegii m-au primit foarte bine, mai bine decât mă așteptam. Mi-am făcut prietenii. Orașul e frumos. Acum sunt concentrat pe începutul de sezon.

Am urmarit cateva meciuri din liga franceza la televizor, în România. Cunoșteam câțiva jucatori precum Danté, e unul dintre cei mai experimentați jucători, eu sunt tânăr. De când am ajuns aici am aflat mai multe despre istoria clubului și am descoperit un club grozav.

Am obiectivele mele personale, dar sunt aici să-mi ajut echipa în primul rând. Vreau să dau tot ce am mai bun și să fac oamenii mândri. E o șansă importantă pentru mine, nu mulți jucători din România ajung la acest nivel.

Joc în stânga sau în centru, depinde unde mă pune antrenorul. Îmi plac ambele posturi”, a spus Rareș Ilie în cadrul conferinței de presă de prezentare.

Antrenorul lui Nice l-a urmărit personal pe fostul jucător de la Rapid

Iar varianta sa a fost confirmată de Lucien Favre. Antrenorul elvețian în vârstă de 64 de ani al celor de la Nice a dezvăluit că el a insistat pentru aducerea lui Rareș Ilie, pe care îl consideră a fi „pariul” său în acest sezon de Ligue 1.

Am avut mult timp să mă uit la jucători, este normal să mă intereseze lumea fotbalului. Rareș Ilie are ceva special, fără îndoială. Urmăresc mulți jucători pentru că trebuie să fiu pregătit. Eram în pauză și aveam mai mult timp. Este jobul meu”, a declarat și Favre.

Nice a reușit o campanie de transferuri cu adevărat spectaculoasă în această vară. Pe lângă Rareș Ilie, clubul din Sudul Franței a mai adus nume grele, precum Kasper Schmeichel sau Aaron Ramsey, dar și promisiuni, precum Alexis Beka Beka și Mattia Viti. Ei vor putea debuta în Ligue 1 chiar în această duminică. Atunci, Nice joacă în prima etapă a noului sezon, în deplasare, cu nou-promovata Toulouse, de la ora 14:00, ora României.

CITEȘTE ȘI Banii din transferul lui Rareș Ilie la Nice se evaporă. Rapid rămâne fără 1 milion de euro după plecarea jucătorului în Franța

Urmăriți Playsport.ro și pe