Misterul transferului ratat al lui Ongenda la FCSB a fost dezvăluit de Marius Croitoru: „E o minciună. Nu s-a discutat niciodată așa ceva”

Olteanu Ștefan / 10.09.2021, 09:16

Hervin Ongenda (26 de ani) a fost dorit de Gigi Becali la FCSB în această vară, însă transferul a picat din cauza jucătorului. Ongenda a refuzat să meargă la formația roș-albastră, deși era ademenit cu un salariu foarte bun pentru la nivelul Ligii I. Marius Croitoru explică decizia mijlocașului și infirmă ultimele zvonuri apărute.

De ce a refuzat, de fapt, Ongenda să meargă la FCSB

Hervin Ongenda (26 de ani) a fost unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali i-a dorit în această vară la FCSB. Finanțatorul vicecampioanei a declarat public că și-l dorește pe mijlocașul francez, iar ulterior a făcut și o ofertă oficială. Propunerea era una extrem de tentantă, atât pentru jucător, cât și pentru clubul FC Botoșani. Moldovenii ar fi urmat să încaseze 400.000 de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, iar Ongenda s-ar fi ales cu un salariu de 20.000 de euro lunar. Mai mult, lui Ongenda urma să i se ofere și o primă de instalare consistentă.
Cu toate acestea, jucătorul a surprins pe toată lumea și a spus pas ofertei de la FCSB.
La scurt timp a început să circule o informație potrivit căreia, Ongenda ar fi refuzat FCSB din cauza unor glume mai vechi făcute de Gigi Becali. În 2018, în urma unui FCSB – Botoșani 2-2, finanțatorul FCSB îl lua peste picior pe Ongenda:

Când joacă Ongenda, FC Botoșani e cu un om în minus. Mie nu îmi place jucătorul acesta, dar e treaba lor, e pariul lor, să se joace de-a pariul! Dacă Iftime îmi dă un milion, tot nu îl iau pe Ongenda! Facem circ în echipă, ce facem?! Botoșani are echipă de play-off, dar fără Ongenda”, spunea Gigi Becali.

Marius Croitoru infirmă această teorie și a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Ongenda a ratat transferul la FCSB.

Marius Croitoru: „E o minciună. Nu s-a discutat niciodată așa ceva”

Antrenorul de la FC Botoșani a intervenit în această telenovelă a mutării lui Hervin Ongenda la FCSB și a clarificat lucrurile. Croitoru spune că Ongenda a refuzat oferta pentru că vrea să îi rămână alături la FC Botoșani până la finalul contractului.

Băiatul a fost foarte fair-play, a spus clar că nu vrea să se ducă. Niciodată nu a folosit asemenea cuvinte (n.r. circul de la FCSB). Am fost de față când a avut loc discuția cu cineva de la clubul care l-a ofertat. A spus că nu se pune problema banilor. A fost o ofertă cu mult peste ceea ce reprezintă Liga 1.

A refuzat, a spus doar că vrea să rămână la Botoșani cu mine, până la sfârșitul contractului. Când am venit antrenor la Botoșani, mi s-a explicat clar ce înseamnă bugetul echipei. Atunci când vine o ofertă pentru oricare jucător, o ofertă bună din toate punctele de vedere, niciodată nu m-am opus.

Nu văd de ce m-aș opune, pentru că, dacă m-aș opune, am pierde din două puncte de vedere, jucătorul și-ar pierde încrederea în noi, iar noi am pierde din buget”, a spus Marius Croitoru, la Digi Sport.

Contractul lui Ongenda cu FC Botoșani expiră în iunie 2022.

A fi sau a nu fi suspendat? FRF și LPF se contrazic în privința dreptului de joc al lui Constantin Budescu. FCSB e la mijloc!