Miștouri marca Mihai Stoica la adresa lui Răzvan Burleanu. Ce a spus oficialul FCSB după ce l-a văzut pe șeful FRF la meciul Braziliei 

Pintilie Iosif 29.11.2022, 19:36
Miștouri marca Mihai Stoica la adresa lui Răzvan Burleanu. Ce a spus oficialul FCSB după ce l-a văzut pe șeful FRF la meciul Braziliei 

România a picat într-o grupă cu Elveția, în preliminariile Campionatului European din Germania, de peste doi ani. Oficialii naționalei s-au bucurat, considerând că vor avea o misiune facilă pentru calificre.

Realitatea însă pare una dură. Elveția a făcut o figură frumoasă până acum la Campionatul Mondial din Qatar, iar meciul cu Elveția, terminat cu victoria sud-americanilor, a demonstrat puterea pe care o au viitori adversari ai României.

Mihai Stoica, ironic

Mihai Stoica, managerul general al FCSB a avut o reacție ironică, după prestațiile Elveției. Acesta a găsit soluția ca să îi învingem pe ”rossocrați”.

„Ca să batem Elveția, trebuie să ne punem șorturi albastre. În rest, stăm bine pe  culori!”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

Elveția a scăpat de titlul de ”cea mai slabă gazdă” din istoria Campionatului Mondial

Timp de mai bine de 65 de ani, Elveția a păstrat ”premiul” de cea mai slabă națională de la mondial. Acum, a venit rândul celor din Qatar să poarte acest titlu.

Qatar a depășit un record ce datează din 1954 și a devenit cea mai slabă gazdă din istorie. în urmă cu 68 de ani, Elveția, gazdă a Cupei Mondiale, era eliminată din faza grupelor cu doar două puncte. Doar trei naționale-gazde au fost eliminate direct din grupe: Qatar, Elveția și Africa de Sud, în 2010.

Eugen Neagoe crede că România nu are șanse în fața Elveției

Antrenorul lui ”U” Cluj, Eugen Neagoe se teme de Elveția, națională calificată la Campionatul Mondial din Qatar. Acesta spune că suntem mult inferiori naționalei lui Yann Sommer.

”Dacă ne uităm la Elveția, suntem destul de departe de jocul pe care îl joacă. Ar trebui să fim realiști. Părerea mea este că nu avem nicio șansă la primul loc și să ne gândim la locul doi.

Eu când eram în staff-ul lui Victor Pițurcă la echipa națională, noi am jucat un joc amical cu cei din Elveția și am câștigat cu 1-0. Dar Elveția nu era echipa de acum. Acum este mult mai valoroasă. Chiar dacă și atunci erau mai buni decât noi, am reușit să câștigăm. Cred că undeva în 2012, și Gicu Grozav a marcat.

Elveția, în acest moment, este foarte puternică, foarte bine organizată. Din punctul meu de vedere, după această victorie, ei se vor califica mai departe, chiar dacă fac parte dintr-o grupă extrem de dificilă.

În mare formează aceeași echipă ca la EURO 2020. Dacă vă mai aduceți aminte a fost condusă la două goluri de Franța, a revenit și s-a calificat. Este o echipă care poate juca foarte bine împotriva oricărui adversar

Până la urmă, poți să scoți un rezultat bun contra Elveției. Nu va fi ușor absolut deloc. Acum, povești am auzit foarte multe. Cu tot respectul pentru fostul selecționer venit din Germania (n.r. – Christoph Daum), când a venit la noi a zis că va ataca și când nu va avea mingea. Eu nu știu dacă este posibil acest lucru.

Va fi dificil să ne luăm la luptă din primul minut cu elvețienii. Cred că trebuie să fim o echipă foarte bine organizată și să profităm de spațiile care se vor crea.  Mie îmi plac foarte mult Akanji și Xhaka, care pot juca la oricare echipă din lume.

Nu știu ce jucători de la noi pot depăși cu ușurință asemenea doi fotbaliști. Selecționerul trebuie să-și facă teme foarte bine pentru a obține un rezultat bun contra Elveției”, a declarat Eugen Neagoe.

Programul României la preliminariile pentru EURO 2024:

25 martie 2023

ora 19:00  Belarus – Elveția

ora 21:45  Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo

28 martie 2023

ora 21:45  ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel

16 iunie 2023

ora 21:45  Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția

19 iunie 2023

ora 21:45  Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra

9 septembrie 2023

ora 19:00  Andorra – Belarus

ora 21:45  ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția

12 septembrie 2023

ora 21:45  ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra

12 octombrie 2023

ora 21:45  Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția

15 octombrie 2023

ora 19:00  Elveția – Belarus

ora 21:45  ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel

18 noiembrie 2023

ora 19:00  Belarus – Andorra

ora 21:45  Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

ora 21:45  ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

 

Urmăriți Playsport.ro și pe