Mo Salah și-a recunoscut obsesia pentru „Balonul de Aur”: „Dacă nu voi câștiga nici în acest an…” Ce a decis atacantul lui Liverpool, după eșecul din finala Ligii Campionilor

Robert Zanfir / 11.06.2022, 18:00
Mo Salah și-a recunoscut obsesia pentru „Balonul de Aur”: „Dacă nu voi câștiga nici în acest an…” Ce a decis atacantul lui Liverpool, după eșecul din finala Ligii Campionilor

Mohamed Salah (29 de ani) recunoaște că a fost deranjat de locul 7 ocupat în lupta pentru „Balonul de Aur” de anul trecut. Egipteanul este convins că anul acesta merită să primească râvnitul trofeu. Atacantul a fost ales cel mai bun jucător din Premier League, cel mai bun jucător al lui Liverpool și fotbalistul anului în Anglia.

Mo Salah a fost la un pas de un sezon perfect. A câștigat Cupa Angliei și Cupa Ligii sub comanda lui Jurgen Klopp și a fost aproape de trofeul Ligii Campionilor, dar și de titlu. „Cormoranii” au ratat campionatul în ultima etapă, după ce Manchester City a întors dramatic rezultatul cu Aston Villa.

Mohamed Salah, convins că merită Balonul de Aur

Liverpool a fost cu certitudine una dintre echipele sezonului. Finalul nu a fost așa cum și-ar fi dorit Jurgen Klopp, dar „cormoranii” rămân cu amintirea unui an la cel mai înalt nivel. Iar multe dintre merite le are, cu siguranță, Mo Salah. Egipteanul speră să devină al doilea african din istorie, după George Weah, care cucerește cel mai dorit trofeu individual din lumea fotbalului.

„Meritam să câștigăm Liga Campionilor, am avut mult mai multe șanse decât ei. Am avut două-trei ocazii destul de mari, dar Courtois a avut intervenții incredibile de fiecare dată. A fost seara lui”, a spus Salah, într-un interviu acordat celor de la France Football.

Mo Salah: M-a deranjat locul 7 de anul trecut!

„Vreau Balonul de Aur, pentru că aș fi ca George Weah, singurul african care a câștigat acest trofeu. Locul 7 obținut anul trecut m-a deranjat, vom vedea ce va fi anul acesta.

Bineînțeles, eșecul cu Real Madrid, din finala Ligii Campionilor, reprezintă un dezavantaj, dar nu se pot șterge cu buretele tot ce am făcut în lunile precedente.

Acum, să vedem ce va fi. Dacă nu voi câștiga nici în acest an, atunci voi încerca în 2023. Foamea asta de trofee vine din cea mai profundă parte a mea, nu am nevoie de un antrenor sau de un motivator pentru așa ceva”, a mai spus Salah.

După Sadio Mane, „cormoranii” îl pierd și pe superstarul Salah?

Cotat la 100 de milioane de euro, Mo Salah a intrat în ultimul an de contract cu Liverpool. Deși și-ar dori prelungirea înțelegerii cu englezii, pretențiile egipteanului nu ar fi agreate pe Anfield Road. Atacantul nu ar duce lipsă de oferte. Barcelona, care anunță o nouă eră pe Camp Nou, pândește orice mișcare.

„Nu vreau să vorbesc acum despre contract, cu siguranță rămân în sezonul viitor, asta e clar”, a declarat Salah, după finala Ligii Campionilor

  • 31 de goluri și 16 assist-uri în 51 de meciuri a reușit Salah în sezonul 2021/2022 la Liverpool.
  • 100 de milioane de euro este cota de piață a lui Mohamed Salah, potrivit Transfermarkt.