Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe unul dintre favoriții lui Gigi Becali: „Mereu îi dădeam bani”

Gabriel Peneș / 02.04.2021, 15:55
Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe unul dintre favoriții lui Gigi Becali: „Mereu îi dădeam bani”

Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe unul dintre favoriții lui Gigi Becali. „Mereu îi dădeam bani”, a afirmat un fost jucător al roș-albaștrilor din perioada în care aceștia mai câștigau campionate. Decesul marelui cântăreț de muzică lăutarească a survenit din cauza Covid-19, vineri dimineață. Nelu Ploieșteanu avea 70 de ani, printre marii săi prieteni și admiratori numărându-se neuitații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe unul dintre favoriții lui Gigi Becali

„La Chilia-n port” sau „Căpitane de județ” deveniseră adevărate hituri în intepretarea sa. Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe unul dintre favoriții lui Gigi Becali. Artistul, al cărui nume real era Ion Dumitrache, s-a stins din viață, doborât de Covid-19, la Spitalul Floreasca. Nelu Ploieșteanu readusese muzica lăutărească aproape de gloria perioadei interbelice. Iar prietenia cu marii actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache a fost „fereastra” pe care un public totmai larg a putut privi către el și muzica sa.

Fostul fotbalist de la Steaua (actuala FCSB), Cristi Tănase, s-a numărat printre fanii artistului. Tănase a evoluat timp de 6 sezoane în echipa lui Gigi Becali, câștigând 3 titluri de campion. Era cunoscut ca un preferat al milionarului din Pipera, lucru recunoscut și de actualul jucător al Academicii Clinceni. Fapt rar pentru Becali, pe Tănse nu l-a apostrofat niciodată.

Nici când venea la stadion și mai avea ședințe cu noi nu mă certa. Întotdeauna glumea”, a mărturisit, cu ceva timp în urmă, Cristi Tănase, pentru Antena Sport.

Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe unul dintre favoriții lui Gigi Becali: „Mereu îi dădeam bani”
Moartea lui Nelu Ploieșteanu l-a distrus pe Cristi Tănase, unul dintre favoriții lui Gigi Becali. „Mereu îi dădeam bani”, a mărturisit actualul jucător de la Clinceni

„Mereu îi dădeam bani”

Cristi Tănase a fost afectat de aflarea morții artistului îndrăgit. El l-a caracterizat pe Nelu Ploieșteanu drept „un om senzațional”.

”Era un om senzaţional, îmi pare nespus de rău că a murit. Mergeam şi la ”Şarpele roşu”, dar şi în alte locaţii în care cânta el. Îmi făcea plăcere să-l ascult. Dincolo de faptul că era un lăutar autentic, cânta ca nimeni altul melodii lăutăreşti, era un om senzaţional. Ascultam cu mare plăcere melodiile lui, mă binedispuneau. Chiar apreciez muzica lăutărească. Din păcate, au rămas acum doar discurile şi amintirile frumoase”, a declarat fotbalistul pentru Telekom Sport.

Cel care a adunat și 41 de selecții în tricoul naționalei a mărturisit că obișnuia să-i ofere bani artistului. Dar a evitat să spună sume concrete.

Nu pot să vă dau o sumă exactă, dar îl cinsteam încât să se simtă şi el bine, să mă simt şi eu bine. Erau momente în care fredonam alături de el anumite piese”, a declarat Cristi Tănase sursa citată.

Pe 18 martie, artistul în vârstă de 70 de ani a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost transferat urgent la secţia de Terapie Intensivă şi intubat. Ulterior, după doar două zile, Nelu Ploieşteanu a cerut să fie lăsat să se trateze acasă şi le-a transmis medicilor că nu poate suporta masca de oxigen. La 36 de ore de la externare, cunoscutul lăutar a ajuns din nou la terapie intensivă, cu saturaţie de oxigen foarte mică şi la scurt timp a decedat.