Moartea Reginei Elisabeta a II-a a afectat protocolul după meci. Oficialii lui West Ham nu au participat la conferință

Catinca Giosanu 09.09.2022, 00:10
Moartea Reginei Elisabeta a II-a a afectat protocolul după meci. Oficialii lui West Ham nu au participat la conferință

Meciul dintre West Ham United și FCSB s-a terminat în favoarea echipei din Anglia. Chiar și așa, oficialii formației engleze nu au dorit să ia parte la conferința de presă de la finalul partidei. Atât de afectați au fost de moartea Reginei Elisabeta a II-a a.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a i-a afectat profund pe englezi

Oficialii englezi au refuzat să stea de vorbă cu presa după încheierea meciului cu FCSB. Jucătorii legitimați la West Ham United au reușit să se impună cu scorul de 3-1 în fața elevilor lui Nicolae Dică. Ei s-au mobilizat după golul marcat de Andrei Cordea (minutul 34) și au reușit să învingă echipa bucureșteană.

Meciul dintre West Ham United și FCSB este primul pentru echipa lui Nicolae Dică în grupele Conference League. Înaintea fluierului de start, fotbaliștii români au ținut un moment de reculegere și au cântat imnul „God save The Queen”. Mai mult, elevii lui Nicolae Dică au ales să poarte pe parcursul meciului o banderolă neagră în semn de respect pentru Regina Elisabeta.

De partea cealaltă, oficialii englezi au refuzat să vorbească cu presa despre cum i-a afectat moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ei nu s-au prezentat la conferința de după meci, lucru care i-a consternat pe jurnaliști.

Oficialii englezi au refuzat să ofere o reacție la finalul partidei

Fanii își făceau griji înaintea partidei. Unii se așteptau ca jocul să nu se mai desfășoare din cauza morții suveranei britanice. Oficialii au decis că programul meciurilor din Londra nu trebuie să fie afectat, însă jucătorii au decis să poarte banderole negre pe brațe, în semn de respect pentru regina Elisabeta.

Meciul a fost îngreunat de vremea nefavorabilă. A plouat aproape pe întreg parcursul partidei, iar fotbaliștii români le-au ținut cu greu piept rivalilor de la Londra.

Acum, urmează zece zile de doliu național pentr Regatul Unit. Cei de la The Guardian au anunțat că sicriul va pleca în cea de-a doua zi de la Balmoral pentru a fi transportat la Palatul Holyroodhouse. Ulterior, vor avea loc proclamaţii în naţiunile descentralizate la Edinburgh, Cardiff şi Belfast.

Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey. Se estimează că vor veni peste un milion de oameni care vor dori să își ia la revedere de la Regina Elisabeta. Sicriul va fi purtat de la Westminster Hall într-o procesiune până la abaţie.

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este cel care va primi familiile regale străine care vor participa la funeralii.

Urmăriți Playsport.ro și pe