Modelul Halagian, implementat la FCSB. Gigi Becali a luat carnețelul și le-a transmis jucătorilor noul ordin

Olteanu Ștefan / 23.07.2022, 16:04
Modelul Halagian, implementat la FCSB. Gigi Becali a luat carnețelul și le-a transmis jucătorilor noul ordin

Gigi Becali nu mai suportă situația în care a ajuns FCSB și a implementat la echipa sa „modelul Halagian”. Inspirat de fostul mare antrenor, finanțatorul echipei roș-albastre a procedat similar și i-a băgat pe jucători o săptămână întreagă în cantonament. Practic, până vineri, 29 iulie, Tănase, Octavian Popescu sau Florinel Coman nu vor mai avea liber.

Gigi Becali nu a glumit! „Modelul Halagian”, implementat la FCSB. Ce măsură drastică a luat

Gigi Becali a vorbit cât se poate de serios când a transmis că va schimba foaia la FCSB, iar finanțatorul a implementat în cadrul echipei modelul de lucru făcut celebru de Florin Halagian, fost mare antrenor al României, cvadruplu campion cu FC Argeș, Steaua și Dinamo.

Regretatul tehnician a încetat din viață în august 2019, la vârsta de 80 de ani, însă metodele de antrenament pe care el le-a implementat continuă să traiască. Pentru a-și ține jucătorii cât mai în formă și cât mai concentrați la partide, Halagian era adeptul cantonamentelor de lungă durată. Practic, fotbaliștii stăteau închiși câte o săptămână în baza de pregătire, apoi urma meciul oficial, o zi liberă, după care o luau de la capăt și tot așa până la finalul sezonului.

Revenind la FCSB, după remiza cu U. Cluj din runda inaugurală, scor 1-1, Becali a luat o primă măsură. Nemulțumit de faptul că jucătorii săi au alergat foarte puțin, el a spus că îi va obliga să muncească minim patru ore pe zi și nu două, atât cât dura un antrenament până recent. Cine nu se va supune se va alege cu salariul tăiat.

Măsura nu a avut timp să își facă efectul, iar la doar câteva zile după egalul cu U. Cluj, FCSB a avut o nouă prestație lamentabilă și a pierdut în Georgia, scor 0-1 cu FC Saburtalo Tibilisi, în prima manșă a turului doi preliminar din Conference League.

Joi, pe 28 iulie, FCSB are programat returul cu FC Saburtalo și Gigi Becali nici nu vrea să audă de o posibilă ratare a calificării. În acest context, el a implementat „modelul Halagian” și i-a închis pe jucători în cantonament toată săptămâna. Până vineri, 29 iulie, la FCSB nu va mai fi zi liberă!

Gigi Becali: „Am vorbit cu Tănase. Bă, stați în cantonament! Ai vreo problemă?”

FCSB are o singură variantă ca să supraviețuiască. Calculele arată o catastrofă dacă echipa lui Becali nu se califică în Conference League, iar pentru a evita acest lucru, finanțatorul a vorbit deja cu Florin Tănase pentru a-i transmite noile reguli.

În momentul în care a primit vestea, căpitanul FCSB nu a părut foarte încântat. Totuși, i-a transmis imediat lui Becali că toți jucătorii se vor conforma noului ordin:

Păi, eu pierd banii mei?

I-am băgat în cantonament o săptămână (n.r. pe jucătorii de la FCSB). Am vorbit şi cu Tănase şi i-am zis: „Bă, până joi staţi în cantonament. Ai vreo problemă? Că te văd cumva…”. Mi-a zis: „Nu, dom’ne, că soţia este plecată, nu ştiu cum”. Dar n-au spus nimic băieţii, de ce să zic altceva?

Cine se supără, le-am zis că acolo am și tâmplărie, unde se câştigă 700-1000 de euro pe lună. Vă antrenați două ore, 15-20 mii de euro pe lună. Pentru ce?” a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Returul FCSB – Saburtalo e programat joi, de la ora 20:30. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro. Până atunci, roș-albaștrii vor mai evolua și cu Rapid, în runda cu numărul 2 a Superligii. Derby-ul din Giulești va fi, de asemenea, comentat în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.

Transferul lui Florin Tănase în China a picat. Gigi Becali anunță că râde cu un ochi, dar plânge cu celălalt.