Moldoveanul care i-a lăsat mască pe europeni. Un fotbalist de la Chișinău este dorit în cele mai tari campionate ale continentului

George Drafta 11.01.2023, 15:00
Moldoveanul care i-a lăsat mască pe europeni. Un fotbalist de la Chișinău este dorit în cele mai tari campionate ale continentului

Republica Moldova se poate lăuda în curând cu un nou jucător în unul dintre campioantele de top de pe bătrânul continent.

După ce Artur Ioniţă a făcut carieră în Serie A la Verona, Cagliari şi Benevento, acum Oleg Reabciuk ar putea să îi calce pe urme. Fotbalistul este legitimat în prezent la Olympiacos Pireu, club de care este legat încă doi ani şi jumătate. Cel mai bun fotbalist moldovean în ultimii trei ani, Reabciuk joacă pe postul de fundaş stânga la campioana Greciei.

La cei aproape 25 de ani, pe care îi va împlini pe 16 ianuarie, evoluţiile sale au fost foarte apreciate. Iar mai multe echipe cu nume au pus deja ochii pe Oleg. După interesul manifestat recent de Astona Villa şi Eintracht Frankfurt, acum Atalanta, Torino şi Bologna au început să îl monitorizeze atent în vederea unui transfer.

Iar mai nou, conform celor de la L`Equipe, Strasbourg şi VfB Stuttgart s-au înscris şi ele în cursa pentru semnătura apărătorului trupei din Pireu.

Reabciuk se simte bine la Olympiacos, însă abia aşteaptă să facă pasul într-un campionat mai puternic
Reabciuk se simte bine la Olympiacos, însă abia aşteaptă să facă pasul într-un campionat mai puternic

Cu câţi bani se pot alegi grecii

Reabciuk este cotat pe siteul de specialitate transfermarkt.de la 4 milioane de euro, sumă pe care de altfel Bologna s-aşi oferit să o plătească în schimbul fundaşului. Scouterii grupării italiene au şi fost prezenţi pentru a-l urmări la lucru pe Oleg la ultimul meic dfe campionat al echipei sale. Olympiacos a bătut-o pe Volos cu 4-0 în etapa a 17-a a primei ligi din Grecia. Succes la care Reabciuk a contribuit cu un assist.

Fotbalistul moldovean a ajuns în Grecia la începutul lui 2021. Iar de atunci a bifat 102 meciuri pentur roş-albi, reuşind să şi puncteze de două ori. Unul dintre goluri a venit în cupele europene. Reabciuk a punctat în disputa cu Antwerp din toamna trecută din grupele Europa League, într-un meci câştigat de Olympiacos cu 2-1. Reuşita sa din minutul 87 a adus atunci cele trei puncte grecilor.

Debut în Portugalia

Reabciuk s-a născut în Republica Moldova, dar familia lui a ales calea exilului pe când el avea doar 4 ani. Astfel el a prins gustul fotbalului în Portugalia. Oleg şi-a făcut junioratul la cluburile lusitane importante precum Sporting, Belenenses şi FC Porto. Debutul în fotbalul mare l-a prins la satelitul dragonilor pentru care a evoluat timp de un sezon şi jumătate.

Fotbalistul de 24 de ani a debutat la prima reprezentativă în 2018
Fotbalistul de 24 de ani a debutat la prima reprezentativă în 2018

Apoi a fost trimis la Pacos Ferreira, unde a fost legitimat pentru o perioadă similară. Reabciuk este om de bază la naţionala Republicii Moldova pentur carea e voluat în 39 de partide. El a fost integralist la înfrângerea cu România din luna noiembrie a anului trecut.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe