Moment de cotitură în relația Năstase – Țiriac. Ce s-a întâmplat în culise. „Nu sunt invidios”. Remember

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.09.2021, 20:52
Moment de cotitură în relația Năstase – Țiriac. Ce s-a întâmplat în culise. „Nu sunt invidios”. Remember

Este extrem de cunoscut în toată lumea faptul că pe Ilie Năstase și Ion Țiriac îi leagă o prietenie extrem de strânsă și care durează de foarte mulți ani.

Cei doi au făcut o echipă de senzație în anii 70′. Ei chiar au câștigat proba de dublu a turneului de la Roland Garros în 1970. Mai mult, Năstase și Țiriac au reprezentat România în nu mai puțin de 3 finale de Cupa David, în 196, 1971 și 1972. Din nefericire, toate s-au încheiat cu înfrângerea celor doi mari tenismeni români.

Ilie Năstase a făcut dezvăluiri despre relația cu Ion Țiriac

De-a lungul anilor, au existat zvonuri conform cărora au mai existat și momente tensionate în relația celor doi. Ilie Năstase a explicat în noiembrie 2020 faptul că nu s-a pus problema de așa ceva și că relația sa cu Ion Țiriac a fost una extrem de bună întotdeauna.

De asemenea, Năstase a negat și zvonul potrivit căruia Țiriac i-ar fi spart o farfurie în cap în urma unui conflict dintre cei doi.

Nu, niciodată! Asta cu farfuria (momentul vehiculat în care Țiriac i-a spart o farfurie în cap) nu știu unde ați găsit-o, eu nu îmi aduc aminte.

Nu s-a întâmplat. Că nu am vorbit, că era supărat că nu am venit la timp în Cupa Davis la meciul cu Statele Unite este altceva. Dar nu ne-am certat, eram diferiți. Ne lăsam în pace unul pe altul”, a spus Ilie Năstase la acel moment la Kanal D.

„A fost primul care a organizat turnee”

Totodată, Ilie Năstase a dat și câteva detalii despre modul în care a ajuns Ion Țiriac să aibă un succes fabulos în afaceri. Și a povestit și cum se simțea actualul om de afaceri protejat atunci când se afla în preajma sa.

Cu Ion mă cunosc de 50 de ani. Mergeam prin Statele Unite, dimineața plecam prin New York, Los Angeles, citea tot drumul. În timpul zborului, când erau turbulențe mă lua de mâna, lăsa orice făcea, mie nu îmi era frică. Când ateriza avionul strigam că a căzut avionul și speria, începea să mă înjure.

Acum a ajuns la 81 de ani și se schimbă viață, pilotează avionul, nu îi mai este frică. Plecam în Egipt, aveam conserve la noi, nu aveam bani să mâncăm la restaurant. El a înțeles treaba asta, a știut să combine lucrurile. A devenit primul manager de tenis că înainte nu era. El a fost singurul care conștientizat că trebuie să vină un manager, cineva trebuie să organizeze turnee.

Atunci tenisul nu era profesionist. În 1968 s-a trecut la profesioniști, Open. Atunci au început să existe premiile. Țiriac a fost primul care a organizat turnee de Cupa Davis, cu restaurante și organizare și a rămas cel mai bun organizator. Singurul turneu de Grand Slam l-a cucerit cu mine la Roland Garros și nici acum nu mi-a mulțumit (râde)”, a mai spus primul lider din istoria ATP sursei citate.