Moment fără precedent la turneul WTA de la Roma. Partenera româncei Gabriela Ruse nu s-a mai întors de la vestiare

Gabriel-Alexandru Ioniță 12.05.2022, 23:20
Moment fără precedent la turneul WTA de la Roma. Partenera româncei Gabriela Ruse nu s-a mai întors de la vestiare

Ucraineanca Marta Kostyuk, partenera româncei Gabriela Ruse în proba de dublu a turneului de la Roma, a fost protagonista unui moment extrem de rar văzut pe un teren de tenis. Tânăra de doar 19 ani aflată pe locul 59 în clasamentul WTA a mers la vestiare după finalul primului set al meciului contra perechii, din Rusia, Veronika Kudermetova/ Anastasia Pavlyuchenkova și nu a mai revenit, fără nicio explicație.

Gabriela Ruse a fost „abandonată” de partenera sa după primul set

Prima manșă a fost câștigată categoric de rusoaice cu scorul de 6-1. Imediat după încheierea setului, Marta Kostyuk a solicitat să meargă la vestiare, cel mai probabil pentru un time-out medical. Asta deși nu dăduse anterior semne că ar avea probleme de această natură.

După cele 10 minute ale time-out-ului medical, fizioterapeutul turneului de la Roma a revenit pe teren și a anunțat că Marta Kostyuk a luat decizia de a nu mai reveni de la vestiare, fără nicio explicație. Nu se poate decât specula că acest episod a avut o anumită legătură cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Marta Kostyuk a recunoscut că este foarte afectată de războiul din țara sa natală

Kostyuk, din Ucraina, poate că nu a suportat să fie învinsă într-un mod atât de clar de două jucătoare din Rusia. Așa că a decis să „fugă” de acest deznodământ. Tânăra de 19 ani a dat recent un interviu în care a explicat cât de mult a fost afectată de evenimentele tragice care se petrec în țara sa natală deja de aproape trei luni.

Aș spune că acum se întâmplă ceva de nedescris. Părintele unui jucător din tenis a murit. Casa a fost distrusă complet. În ultimele două săptămâni a fost extrem de dificil. Au trecut două luni și totul se schimbă. Încerc să-mi dau seama ce simt și unde sunt. Am început să lucrez cu un psiholog și asta mă ajută enorm. Dar uneori este înfricoșător.

În acest moment se întâmplă multe. Trebuie să reziști la multe și îți vine să spui «Nu mai pot rezista». Nu vreau să spun acele cuvinte, dar vă dați seama despre ce vreau să vorbesc. Te gândești «Care e rostul? Încotro se îndreaptă totul? Ce ar trebui să fac cu viața mea? Pentru ce mai trăiesc?»

Este oribil să vezi iadul din țara ta, care nu se mai termină. Nu știu ce urmează în continuare. Mă face să mă simt neajutoarată. Nu pot descrie ce se simt.

Nu vreau să tac. Vreau să spun ce gândesc. S-a văzut în ultimii ani că sportul și politica nu pot fi separate. Încerc să-mi dau seama de ce jucătorii ruși nu ne-au contactat în legătură cu acest subiect. Mă simt foarte singură. Înainte aveam multe relații în circuit, dar acum nu mai relaționăm. Toți spun că vor să ne ajute și să fie solidari dar nici nu vorbesc cu noi. În circuit, suntem foarte singuri. Eram prieteni cu mulți jucători, acum nu mai suntem prieteni cu nimeni”, a spus jucătoarea născută la Kiev pentru CNN.

Românii au o nouă favorită la Roma după eliminarea prematură a Simonei Halep. Bianca Andreescu e de neoprit

Urmăriți Playsport.ro și pe