Remember. Moment neplăcut pentru „Regele” Hagi. Prin ce situație nedorită a trecut la Piatra Neamț

Moldoveanu Camelia / 09.11.2021, 12:33
Remember. Moment neplăcut pentru „Regele” Hagi. Prin ce situație nedorită a trecut la Piatra Neamț

Gică Hagi a traversat momente delicate într-un meci din Liga 1. „Regele” fotbalului românesc a fost umilit pe terenul de fotbal, iar în presă au apărut informații potrivit cărora ar fi fost chiar jignit și bătut. Toată situația a degenerat la finalul partidei.

Evenimente scandaloase. Gică Hagi a fost bătut și jignit

Înainte ca FC Viitorul și Farul Constanța să fuzioneze în acest an, Gică Hagi și-a construit echipa de la malul mării treptat. Proiectul „Regelui” a început din Liga a 3-a în 2009, iar în sezonul 2010 – 2011 se afla deja cu o treaptă mai sus. Ascensiunea Viitorului a fost impresionantă, iar în 2012 a uimit pe toată lumea în Liga 1.

Cu toate că este considerat „Regele” fotbalului românesc, Gică Hagi a avut parte și de un eveniment scandalos în timp ce antrena FC Viitorul. Mai exact, în 2015, într-un meci cu Ceahlăul, antrenorul echipei din Constanța a fost numit „țigan” și a fost lovit de preparatorul fizic al echipei adverse. Totul se întâmpla la Piatra Neamț, „acasă” la echipa care acum activează în Liga 3.

Preparatorul fizic Sandro Fantoni l-a făcut țigan pe Hagi și i-a tras un picior în fund, în meleul provocat în gura tunelului spre vestiare”, a dezvăluit o sursă care s-a aflat la stadion, potrivit unui articol de pe SportNews publicat în 2015.

Secundul lui Gică Hagi a confirmat incidentul

Ștefan Iovan, secundul lui Gică Hagi la acea vreme, a vorbit despre acel eveniment. În schimb, „Regele” a refuzat să ofere detalii, spunând doar că adversarii au fost nervoși. În realitate, Massone l-ar fi lovit pe marele fotbalist și l-a jignit în drum spre vestiar. Meciul s-a terminat 1-2 pentru Viitorul.

Am fost înjurați tot meciul de niște italieni aflați în spatele băncii noastre. După meci, tot italienii au făcut scandal și înjurau. Nu m-a lovit nimeni, știu doar că i-am băgat mâna în gât unui italian mic și chel, nervos rău, pentru a-mi proteja jucătorii. Ne înjura că noi facem horă, și ei retrogradează. Numai italienii au făcut scandal. Gestul lor a fost urât. Românii din staff-ul Ceahlăului și-au cerut scuze pentru comportamentul italienilor”, a precizat Fane Iovan pentru sursa citată.

Farul pleacă de la Constanța

După fuziunea dintre Viitorul și Farul, „noua” echipă FCV Farul Constanța se va muta în Constanța, iar la Ovidiu rămâne academia. Gheorghe Hagi dorește să facă din academia din Ovidiu una dintre cele mai puternice din Europa de Vest.

Cum bugetul echipei a crescut considerabil, planul pe următorii ani este ca echipa de la malul mării să joace în competițiile europene. Împreună cu Ciprian Marica, unul dintre cei trei acționari de la echipă, „Regele” și-a propus un plan de dezvoltare pe o durată de cinci ani de zile.

Farul dispută meciurile pe arena de la Ovidiu, dar echipa va reveni în oraș după ce arena va fi finalizată. Baza de antrenament va rămâne tot la Ovidiu, dar meciurile de pe teren propriu le vor juca în Constanța. În luna august, Gică Hagi și Gică Popescu s-au întâlnit cu autoritățile și au analizat proiectul propus pentru noul complex din Constanța. Arena ar urma să aibă aproximativ 18.000 de locuri și va fi gata peste 3 ani.

Gică Hagi extinde și Academia

Pe lângă investițiile care urmează să fie alocate echipei, conducătorii Farului vor să dezvolte și academia. Se urmărește ca proiectul să transforme pe Farul Constanța într-o forță atât la nivel de seniori, cât și la nivel de copii și juniori, acolo unde, de mulți ani încoace, academia Viitorul a fost cea mai bună din țară.

Avem în construcție patru clădiri. În ele vor fi noul sediu administrativ al clubului, un hotel pentru juniori, o cantină, cafenele, un centru de antrenament, o sală de fitness și un centru medical. Vom mai face un teren sintetic, care ar trebui să fie gata în două săptămâni” a declarat vicepreședintele echipei Farul Constanța, Tiberiu Curt.

Baza sportivă inaugurată în 2011 se va extinde în urma investițiilor care ar urma să coste câteva milioane de euro.

Avem în plan încă opt terenuri, în următorii ani. Este o investiție de circa 8 milioane de euro. Vrem să facem nu cea mai mare și cea mai frumoasă bază din România, ci vrem să ne comparăm cu cei din Europa” a precizat același Tiberiu Curt pentru Dobrogea TV.

Inquam Photos / Alex Nicodim