Moment neștiut după U Craiova – CFR Cluj. Inspectorii au ajuns imediat la stadionul Ion Oblemenco

Marian Cărăvan / 12.04.2021, 11:21
Moment neștiut după U Craiova – CFR Cluj. Inspectorii au ajuns imediat la stadionul Ion Oblemenco

La finalul meciului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, scor 0-0, jucătorii ambelor echipe au avut emoții. Câte trei jucători de la fiecare echipă au fost aleși la întâmplare pentru efectuarea unor teste de sânge și urină.

Moment neștiut după U Craiova – CFR Cluj

Gruparea din Bănie își ia măsuri în lupta pentru titlu. Oficialii oltenilor scot bani din buzunar pentru a se asigura că adversarii nu trișează. E o luptă acerbă, se pare în trei, pentru titlul de campioană. Oltenia visează de trei decenii la un nou titlu. Craiova se putea încununa campioană anul trecut, însă a pierdut finala campionatului chiar pe „Ion Oblemenco”.

În acest sezon, ținta e aceeași. Dar oltenii se uită și în curtea adversarilor și sunt mereu în gardă. Vor să se asigure că nimeni nu trișează. Și cum pentru aflarea adevărului e nevoie să investească financiar, oficialii grupării din Bănie chiar fac asta.

Astfel, la cererea oltenilor, după U Craiova – CFR, Agenția Națională Anti-Doping a ales la întâmplare câte trei jucători de la fiecare echipă. Conform procedurilor în vigoare, ținând cont de pandemie, testele vor fi ținute în camera frig timp de 14 zile, abia după aceea fiind analizate.

Cate trei jucatori de la U Craiova si CFR Cluj au fost testati de ANAD
Cate trei jucatori de la U Craiova si CFR Cluj au fost testati de ANAD

Mihai Rotaru spune că nu suspectează pe nimeni. Dar vrea teste

Mihai Rotaru, patronul oltenilor, spune că nu acuză pe nimeni. Totodată, i se pare normal ca atâta timp cât există o institușie precum ANAD, aceasta să facă controale. Finanțatorul chiar e dispus să aloce fonduri pentru ca la 30 la sută dintre meciuri să aibă loc controale înainte și în timpul acestora.

Atât timp cât există ANAD, are o funcție în această societate sportivă. Nu înseamnă că noi avem suspiciuni asupra corectitudinii altora. Noi nu acuzăm. Mie mi se pare corect ca ANAD să facă astfel de controale.

Eu aș fi dispus să aloc o sumă de bani astfel încât 30% dintre evenimente să fie investigate înainte și în timpul competiției. Noi vrem ca la 30% dintre meciurile în care jucăm să fie control antidoping înainte și în timpul meciului. Vor fi controale cerute și plătite de noi”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Conform sursei citate, jucătorii testați din tabăra gazdă au fost Nicușor Bancu, Alexandru Cicâldău și Paul Papp, în timp de la CFR au fost aleși Alexandru Chipciu, Billel Omrani și Luis Aurelio.

Conform președintelui ANAD, Cristi Balaj, analizele pentru urină costă 1.611 lei de jucător. În condițiile în care Craiova a solicitat un control amănunțit, suma a crescut considerabil. Astfel s-a ajuns la suma de 4.850 de lei pentru un jucător. În total, 6.000 de euro pentru cei șase jucători testați.

Același lucru s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână, când Craiova a jucat cu FCSB. Testele de sânge pot scoate la iveală mai multe detalii decât cele de urină. Spre exemplu, în sânge se pot depista hormoni de creștere.