Momente de panică înaintea meciului Germania-Franța, de la Euro 2020: „A apărut din cer chiar pe teren”

Moldoveanu Camelia / 16.06.2021, 10:03
Momente de panică înaintea meciului Germania-Franța, de la Euro 2020: „A apărut din cer chiar pe teren”

Euro 2020 a avut parte de încă un incident. De această dată evenimentul s-a lăsat cu o arestare și cu mai multe persoane rănite. Înainte de începutul meciului Germania-Franța câțiva spectatori au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spital.

Meciul Germania-Franța de la Euro 2020 a început printr-un incident straniu

Un activist Greenpeace a provocat un incident straniu la meciul Germania - Franța de la Euro 2020
Un activist Greenpeace a provocat un incident straniu la meciul Germania – Franța de la Euro 2020

Înainte de începerea meciului Germania-Franța (0-1) un activist Greenpeace a aterizat din greșeală pe dreptunghiul verde. Acesta zbura cu o parașută cu motor deasupra stadionului de la Munchen, parașută pe care avea scris mesajul „Kick out Oil”.

În imaginile surprinse se poate observa cum arbitrul fuge din calea bărbatului care se prăbușea pe teren. Un jucător al Germaniei verifică dacă activistul este într-o stare ok. Cu toate că a aterizat forțat pe teren, el nu a pățit nimic însă a provocat răni mai multor persoane din tribune. În timp ce activistul era arestat de către oamenii legii, cei accidentați au fost transportați la spital.

Acest act a provocat răni mai multor persoane care participă la joc, care sunt acum în spital, iar autorităţile legale vor lua măsurile necesare.”, a declarat UEFA într-un comunicat.

Cei de la Greenpeace Germania a anunțat faptul că incidentul a fost cauzat de o defecțiune tehnică și că spera ca toată lumea afectată să fie bine.

Tensiuni mari între Mbappe și Giroud

Cunoscut pentru modul cum reușește să creeze o atmosferă deosebită la echipă, Didier Deschamps este confruntat cu niște probleme la care nu se aștepta. Două dintre starurile sale nu se înțeleg deloc. Este vorba de Olivier Giroud și starul formației, Kylian Mbappe. Atacantul celor de la Chelsea l-a acuzat de individualism pe Mbappe, iar jucătorul celor de la PSG n-a rămas dator. Acesta s-a declarat afectat de criticile colegului său, iar situația s-a inflamat chiar înainte de marele meci cu Germania.
Cei doi au afirmat, ulterior, că au trecut repede peste incident, iar Deschamps s-a grăbit și el să minimalizeze incidentul. Selecționerul francezilor se va concentra pe faptul că Franța n-a pierdut ultimele 5 meciuri disputate contra nemților, pe terenul acestora.

Nici Germania nu traversează cele mai bune momente

Germania nu poate fi exclusă niciodată din calcule când vine vorba de un turneu final, dar nemții nu traversează cea mai bună perioadă. Eșecul de la Mondialul din 2018, când naționala lui Low a plecat din grupe, a lăsat urme și Manschaftul a arătat vulnerabil încă de atunci. Selecționerul a încercat să schimbe generațiile, dar a fost nevoit să apeleze la veteranii Muller și Hummels pentru acest Euro, deși tot el îi îndepărtase de la lot.

Germania așteaptă regimul lui Hansi Flick, dar Low va dori să se despartă cu un turneu reușit de selecționata pe care a condus-o din 2006 și cu care a luat titlul mondial în 2014. Iar Manuel Neuer anunță că Germania vrea să spele rușinea de la Mondialul din Rusia. „Franța nu este favorită” spune legendarul portar al nemților.