Momente grele pentru Emma Răducanu. Jucătoarea cu origini românești este condamnată să obțină un rezultat bun la US Open 2022

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.08.2022, 10:23
Momente grele pentru Emma Răducanu. Jucătoarea cu origini românești este condamnată să obțină un rezultat bun la US Open 2022

Emma Răducanu are o presiune destul de mare pe umeri înainte de participarea la US Open 2022. Jucătoarea britanică de origine română a câștigat anul trecut turneul de la Flushing Meadows, după ce a venit din calificări și nu a pierdut niciun set. O performanță uriașă care a uluit întreaga lume a sportului, mai ales că la acel moment ea avea doar 18 ani și se afla doar pe locul 150 în lume.

Emma Răducanu se poate prăbuși în clasamentul WTA dacă va pierde repede la US Open

Din acel moment, în mod evident, așteptările au fost uriașe de la Emma Răducanu, dar sportiva născută în Canada nu a reușit să se ridice la nivelul lor. Ea nu a mai câștigat niciun turneu de la US Open 2021 și a schimbat destul de mulți antrenori în această perioadă.

Totuși, Emma a reușit cumva să se mențină în top 10 WTA. După ultima actualizare, jucătoarea cu tată român ocupă poziția a 10-a, într-un clasament condus în continuare autoritar de poloneza Iga Swiatek și în care Simona Halep a mai urcat un loc, până pe 15.

Însă, pentru a se menține în elita tenisului feminin mondial, Emma Răducanu are nevoie de o nouă performață solidă la US Open. Ea are extrem de multe puncte de apărat după ce a câștigat turneul anul trecut. Astfel, în cazul în care va fi eliminată în primele tururi, britanica riscă să cadă destul de mult în clasamentul WTA.

Pe lângă acest aspect, mai există și presiunea mediatică și a sponsorilor. Toată lumea se așteaptă ca Emma să fie din nou la cel mai înalt nivel la Flushing Meadows, în condițiile în care ea a ridicat extrem de sus ștacheta cu prestația de anul trecut.

Cu toate acestea, Emma Răducanu susține că nu simte niciun fel de presiune înainte de turneul de la New York. Ea a explicat că este capabilă să își controleze foarte bine mentalul și că este pusă în dificultate doar de întrebările despre acest subiect.

Jucătoarea cu origini românești face foarte bine față presiunii

De asemenea, jucătoarea de doar 19 ani a arătat o maturitate fantastică și a subliniat că nu se teme de un eventual eșec de proporții la US Open 2022. Emma susține că, și dacă va fi eliminată din primul tur, va avea puterea să o ia din nou de la început.

„Presiune este doar dacă eu pun pe mine sau ce aştept de la mine. Simt presiunea sau mă gândesc la ea când sunt în conferinţe de presă, deoarece absolut fiecare întrebare este despre presiune.

Aştept cu nerăbdare să revin (la New York) şi orice s-ar întâmpla cred că va fi o frumoasă încheiere de capitol, un cer închis. Indiferent ce rezultat voi obţine voi putea să o iau de la capăt, o foaie albă. Dacă voi pierde toate punctele, îmi voi crea un drum înapoi. Cred că va fi, indiferent ce se va întâmpla, un nou start”, a spus Emma Răducanu, citată de Reuters.

CITEȘTE ȘI Cutremurător! Afecțiunea neașteptată care o împiedică pe Emma Răducanu să devină o stea a tenisului