Momente incredibile la Botoșani! Dinamovistul Balthazar Pierret a reușit dubla, a primit îngrijiri medicale și a fost eliminat. Ce s-a întâmplat. FOTO

Robert Zanfir / 06.05.2022, 21:58
Momente incredibile la Botoșani! Dinamovistul Balthazar Pierret a reușit dubla, a primit îngrijiri medicale și a fost eliminat. Ce s-a întâmplat. FOTO

Balthazar Pierret (21 de ani) a făcut meciul vieții la Botoșani. Mijlocașul lui Dinamo a marcat de două ori în prima repriză, apoi a primit îngrijiri medicale din cauza unei lovituri la cap. În cele din urmă, a fost eliminat pentru că a intrat pe teren fără permisiunea arbitrului.

Dinamo a plecat la Botoșani cu gândul la a treia victorie consecutivă. Dusan Uhrin și compania nu se mai pot salva direct de la retrogradare, dar speră în continuare la rocada din clasament cu Chindia Târgoviște.

Dinamovistul Balthazar Pierret, eliminat după ce a reușit dubla pentru Dinamo

De partea cealaltă, gazdele se bat încă pentru al doilea loc de baraj pentru Conference League. Prima poziție din play-out pare deja acontat de Rapid.

Meciul a început abrupt. Oaspeții au dat lovitura surprinzător prin Balthazar Pierret (Min. 7). Francezul a reluat din drop, la o centrare a lui Grădinaru, iar Eduard Pap nu a avut replică.

Același mijlocaș al lui Dinamo a primit cartonașul galben în minutul 18. Prima repriză s-a dovedit una de poveste pentru jucătorul lui Dusan Uhrin. Pierret a marcat cu o lovitură de cap superbă, la centrarea lui Jonathan Rodriguez (Min 44).

Bucuria francezului a fost intensă, dar de scurtă durată. Imediat după ce a trecut efectul adrenalinei, mijlocașul s-a prăbușit pe teren. A acuzat dureri în zona capului, după lovitura primită din partea lui Eduard Pap. În încercarea de a respinge mingea, portarul a lovit capul adversarului.

Pierret a primit îngrijir medicale, dar a intrat pe teren fără permisiunea arbitrului. Sesizat de Marius Croitoru, acesta a mers la marginea terenului, unde i-a acordat lui Pierret al doilea cartonaș galben. Dinamovistul nu a avut de ales și a plecat spre cabine. A ratat a doua repriză și va lipsi și meciul următor, cu UTA Arad.

FC Botoșani – Dinamo. ECHIPELE DE START:

FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Haruț, Dican, Papa – Tîrcoveanu, M. Roman II, Souza Silva
Rezerve: M. Contra – Patache, Dragu, D. Croitoru, Florescu, Petkovski, Mailat, Mateus, Lupeta
Antrenor: Marius Croitoru

Dinamo: Cristiano – Grădinaru, Aloe, Carp, St. Filip – Pierret, Rodriguez – Bordușanu, Matei, Torje – Vl. Morar
Rezerve: Eșanu – Patriche, A. Radu, De Moura, G. Crețu, Ivanov, Răuță, Ivanovski, Măgureanu
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitri: Andrei Moroiță (Ploieşti – Prahova), Florian Vişan (Galaţi), Răzvan Soponar (Baia Mare – Maramureş)