Moruțan și Cicâldău au rămas fără antrenor. Galatasaray l-a dat afară pe Torrent și aduce un campion

Octavian Vasilescu / 21.06.2022, 21:00
Moruțan și Cicâldău au rămas fără antrenor. Galatasaray l-a dat afară pe Torrent și aduce un campion

Galatasaray l-a demis pe antrenorul Domenec Torrent (59 de ani). În locul său sunt șanse mari să fie angajat Okan Buruk (48 de ani).

Fost coleg cu Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu la Galatasaray, Okan Buruk a fost un jucător important pentru Galatasaray. El a făcut parte din grupul care a cucerit Cupa UEFA, în anul 2000.

Domenec Torrent voia să scape de românii Olimpiu Moruțan (23 de ani) și Alexandru Cicâldău (24 de ani). Aceștia ar putea avea noroc după demiterea lui Domenec Torrent.

Okan Buruk, gata să vină la Galatasaray

Ca antrenor, Okan Buruk a mai antrenat până acum Elazigspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Goztepe, Akhisar Belediye, Rizespor și Istanbul Bașakșehir.

Cu Istanbul Bașakșehir, Okan Buruk a cucerit titlul în prima ligă din Turcia. Fotomac îl laudă pe Buruk:

Okan i-a oferit lui Bașakșehir primul titlu de campioană, fără suporteri și fără media. Echipa lui are un stil atrăgător. E un antrenor care muncește mult și va avea succes la Galatasaray. Numirea lui e o șansă pentru tinerii fotbaliști turci”, scriu turcii, conform GSP.ro.

Cicâldău și Moruțan, în continuare la Galatasaray

În presa din Turcia au apărut numeroase zvonuri conform cărora Cicâldău și Moruțan ar putea fi vânduți în această vară. Cu toate acestea, cei doi se află în continuare la Istanbul.

Alexandru Cicâldău a fost transferat de Galatasaray de la Universitatea Craiova, în vara precedentă, în schimbul a 6,5 milioane de euro. „Cic” a evoluat în 39 de meciuri oficiale pentru Galatasaray, unde a înscris patru goluri și a livrat patru pase decisive.

Moruțan a jucat în 34 de meciuri pentru Galatasaray în acest sezon. Românul a înscris trei goluri și a oferit cinci pase decisive. FCSB l-a vândut pe mijlocașul Olimpiu Moruțan la Galatasaray în schimbul a circa 4 milioane de euro.

Galatasaray a terminat acest sezon pe locul 13 în prima ligă din Turcia, cu 52 de puncte.