„Motanul” Bogdan Stancu se întoarce în Liga I. La ce echipă ar putea juca atacantul

Bădulescu Silvian 24.12.2021, 11:56
„Motanul” Bogdan Stancu se întoarce în Liga I. La ce echipă ar putea juca atacantul

Bogdan Stancu este liber de contract. Fotbalistul care evoluează de ani buni în Turcia și-a reziliat înțelegerea cu formația Eyupspor, la care era legitimat din vară.

Sezon dezamăgitor în Liga a 2-a din Turcia

Crescut de Argeș Pitești, acesta a cunoscut consacrare pe plan intern la FCSB (Steaua București pe atunci). El a evoluat două sezoane și jumătate în Ghencea, după care a fost vândut la Galatasaray pentru 5 milioane de euro. Ajuns ca o mare speranță la echipa din Istanbul, acesta nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

El a părăsit gruparea „CimBomBom” după doar un sezon, iar de atunci, și-a continuat aventura fotbalistică în Turcia, fie în Superligă, fie în eșalonul secund. El a rămas un jucător constant, fiind chemat și la echipa națională, alături de care a evoluat la Campionatul European din Franța 2016. Mai mult, el a marcat singurele goluri ale României, ambele din penalty.

În total, sub tricolor, el a adunat 52 de partide, timp în care a reușit să marcheze 14 goluri. Pe lângă reușitele de la turneul final din Franța, el a marcat și două goluri cruciale într-o victorie de la Helsinki, contra Finlandei, dovedită a fi decisivă pentru calificarea în Franța. De asemenea, el a punctat și în barajul disputat contra Greciei pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014.

Înapoi la Steaua București (FCSB)?

În total, acesta a evoluat din 2008 până în 2011 la echipa lui Becali. Steaua București pe atunci, el a reușit să marcheze 41 de goluri în 97 de partide oficial disputate în tricoul roș-albastru.

Înainte de a semna cu Eyupspor, acesta a primit o ofertă de la Gigi Becali în valoare de 30.000 de euro/lună. Totuși, salariul din liga secundă a Turciei a fost superior (50.000 de euro/lună), iar „Motanul” a preferat să rămână în țara unde evoluează din 2011.

Din nefericire, românul nu a avut un sezon foarte bun. El a apărut în 14 partide din 17, dar a contorizat doar 433 de minute, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de minute/meci. Mai mult, el a punctat de trei ori, însă n-a oferit nicio pasă decisivă în Liga a 2-a din Turcia.

Conform site-ului oficial al clubului, Stancu și Eyupspor au reziliat înțelegerea care mai era valabilă pentru încă un an și jumătate. Acesta a devenit jucător liber de contract, iar o revenire în Liga 1 nu este exclusă. Patronul Gigi Becali s-ar fi interesat de situația fostului internațional român.

În cazul în care va reveni, Bogdan Stancu va avea, cu siguranță, un salariu peste media din campionatul intern, dar, conform ultimelor declarații, FCSB se va despărți de Claudiu Keșeru și Constantin Budescu, ceea ce ar elibera un procent important în bugetul de salarii al echipei.

Urmăriți Playsport.ro și pe