Motivatorul Marius Șumudică s-a dezlănțuit la Malatyaspor. Ce le-a spus jucătorilor când a intrat în vestiar

Ștefănescu Dragoș / 14.10.2021, 12:10
Motivatorul Marius Șumudică s-a dezlănțuit la Malatyaspor. Ce le-a spus jucătorilor când a intrat în vestiar

Marius Șumudică a preluat conducerea tehnică a echipei Malatyaspor în urmă cu câteva zile. În primul meci cu tehnicianul român la timonă, echipa a pierdut cu 0-1 în fața celor de la Gaziantep. Nemulțumit de această înfrângere, Marius Șumudică s-a dezlănțuit la Malatyaspor.

Marius Șumudică s-a dezlănțuit la Malatyaspor

După demiterea cu scandal de la CFR Cluj, Marius Șumudică a evitat să preia o nouă echipă din Liga 1. După ce a refuzat oferta celor de la FC U Craiova 1948, Șumudică a semnat un contract cu echipa turcă Malatyaspor. Pentru tehnicianul român, Malatyaspor este a patra echipă din campionatul Turciei pe care acesta o antrenează. Kayserispor, Gaziantep şi Rizespor sunt formațiile turcești pe care Șumudică le-a pregătit în trecut. Obiectivul lui Șumudică este de a salva echipa de la retrogradare în acest sezon. Malatyaspor se află în acest moment într-o situație destul de complicată în clasamentul campionatului din Turcia. Se află doar pe locul 17, cu 6 puncte acumulate în 8 meciuri.

La două zile după ce Marius Șumudică a fost instalat pe banca tehnică, Malatyaspor a jucat un meci amical cu Gaziantep. Fosta echipă a tehnicianului român a câștigat cu scorul de 1-0. Prima înfrângere suferită din postura de antrenor la Malatyaspor, l-a nemulțumit pe Șumudică. Tehnicianul român vrea să redreseze echipa cât mai repede. Șumudică încearcă prin orice metode să ridice moralul jucătorilor săi care, după cinci meciuri consecutive pierdute, este la pământ. Potrivit celor de la BusabaMalatya, tehnicianul român s-a întâlnit personal cu fiecare jucător în parte de când a preluat echipa din Malatya. Șumudică a ținut și un discurs în fața jucătorilor la antrenamente pentru a le insufla acestora mai multă încredere.

Avem două victorii în opt etape. Treaba noastră nu este deloc ușoară după atâtea înfrângeri consecutive, dar trebuie să uităm trecutul. Uitați ultimele cinci meciuri și priviți înainte. Este timpul să câștigăm”, a spus Marius Șumudică.

Marius Șumudică la primul scandal de la revenirea în Turcia

La revenirea în campionatul Turciei, Marius Șumudică a avut parte de o surpriză neplăcută. Un fost colaborator a lansat acuzații dure la adresa sa. Oguzhan Erdogmuș, fostul traducător al lui Șumudică de la Gaziantep, a făcut câteva dezvăluiri uluitoare despre tehnicianul român. Conform Yenisafak.com, Erdogmuș a declarat că Șumudică insultă Turcia, atunci când nu este în fața mass-mediei. Traducătorul turc a dorit să-i amintească lui Șumudică cum a fost tratat atunci când se afla la Gaziantep, de unde a fost dat afară de conducere, în urma unor declaraţii controversate.

În stilul său caracteristic, tehnicianul român nu a rămas dator și i-a dat imediat răspunsul fostului său colaborator.

Una dintre marile minciuni pe care le-am auzit în ultima vreme. Dacă era adevărat, tu mai stăteai să lucrezi cu mine? Mă gândesc că nu mai ţineai cont de faptul că eu îţi plăteam din banii mei salariul şi plecai.

Aş avea mai multe de spus, dar vreau să mă opresc. Să aibă sănătate el şi familia lui, atât îi transmit. Eu am de lucru, vreau să mă concentrez pe echipă şi sper să iasă aşa cum ne dorim toţi cei din oraş”, a declarat Marius Şumudică.