Motivul pentru care Denis Drăguș a fost cedat la Genoa. Antrenorul românului de la Standard Liege era nemulțumit

Iosif Pintilie 26.01.2023, 11:42
Motivul pentru care Denis Drăguș a fost cedat la Genoa. Antrenorul românului de la Standard Liege era nemulțumit

Denis Drăguș părăsește Belgia și face pasul către Genoa, acolo unde va deveni coleg cu George Pușcaș și Radu Drăgușin. Jucătorul de 23 de ani revine astfel în fotbalul italian, după un an și jumătate de pauză.

De ce pleacă Drăguș de la Standard Liege?

Miercuri, Drăguș a plecat la Genoa, acolo unde va fi împrumutat până la finalul sezonului. În vară, va exista opțiunea unui transfer definitiv, în schimbul sumei de două milioane de euro.

Motivul din spatele plecării lui Dăgul a fost dezvăluit de presa din Belgia. Antrenorul de la Liege i-ar fi cerut să aibe o altă atitudine, fiind nemulțumit de atacantul român.

„Denis Drăguș a fost foarte reticent în privința mutării până marți seară, însă a decis în cele din urmă să plece în Serie B din cauza nemulțumirii arătate de antrenor. Ronny Deila i-a transmis că trebuie să aibă o atitudine mai bună atât în teren, cât și la antrenamente”, anunța publicația Derniere Heure.

Drăguș, cu o valoare de două milioane de euro, a marcat de patru ori în cele 21 meciuri jucate la Standard Liege în acest sezon. A ajuns în Belgia în 2019, când a fost cumpărat de la Farul pentru 1.8 milioane de euro.

În total, jucătorul român a adunat 54 de meciuri și 10 goluri pentru formația ce a cucerit de 10 ori titlul în Belgia. Viitorul Constanța (actuala Farul), unde a adunat 57 de meciuri și 13 goluri, și Froton, unde a jucat nouă meciuri, fără să marcheze, sunt echipele din CV-ul fotbalistului care poate juca atât ca atacant central cât și ca ”9 fals”, dar și ori unde în spatele ori laterala stângă a poziției de atacant.

”Serie B Romena”

Odată cu transferul lui Denis Drăguș, România va ajunge la 10 stranieri în Serie B. Doar trei naționale au mai mulți: Franța (21), Argentina (12) și Croația (11).

Denis Man și Valentin Mihăilă (de pa Parma), Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus (de la Pisa), Radu Drăgușin și George Pușcaș (de la Genoa), Ionuț Nedelcearu (de la Palermo) și Daniel Boloca (de la Fronisone) sunt românii ce joacă în Serie B.

Jucătorul român cu cele mai multe meciuri în Serie B este Bogdan Pătrașcu, care a adunat 199 de partide. Actualul secund al lui Adrian Mutu de la Rapid a reprezentat cinci sezoane și jumătate echipa Piacenza, iar mai apoi un sezon pe Calcio Padova.

Clasamentul românilor cu cele mai multe meciuri în Serie B

  1. Bogdan Pătrașcu – 199 meciuri – două echipe
  2. Vasile Mogoș – 167 meciuri – patru echipe
  3. Sergiu Suciu – 126 meciuri – patru echipe
  4. Adrian Stoian – 121 meciuri – cinci echipe
  5. George Pușcaș – 117 meciuri – șase echipe
  6. Marius Marin – 117 meciuri – doar la Pisa
  7. Paul Codrea – 111 meciuri – patru echipe
  8. Vlad Năstase – 71 meciuri – trei echipe
  9. Vlad Dragomir – 70 meciuri – două echipe
  10. Adrian Mihalcea – 67 meciuri – două echipe
Urmăriți Playsport.ro și pe