Motivul pentru care nu a fost convocat Andrei Ivan la echipa națională. Dezvăluiri din interiorul primei reprezentative

Ioan Valentin Oprea 20.03.2023, 08:45
Motivul pentru care nu a fost convocat Andrei Ivan la echipa națională. Dezvăluiri din interiorul primei reprezentative

Edi Iordănescu se confruntă cu numeroase contestări încă de la startul campaniei de calificări la EURO. După „scandalul Ianis Hagi”, selecţionerul e criticat tot mai aspru pentru absenţa din lotul tricolorilor a atacantului de la CSU Craiova, Andrei Ivan.

Deşi s-a speculat în presă că vârful oltenilor lipseşte din lotul pentru partidele cu Andorra şi Belarus pentru motive de indisciplină, Gazeta Sporturilor dezvăluie că Iordănescu jr. a decis să nu îl convoace pe Ivan din cauza atitudinii sale de la ultimele jocuri ale naţionalei.

Atitudinea lui Ivan, cauza neconvocării

Nemulţumit de comportamentul pe care Ivan a arătat la antrenamentele naţionalei, selecţionerul a hotărât să-i dea o lecţie fotbalistului în vârstă de 26 de ani. După ce a văzut din tribune întâlnirile din Nations League, cu Finlanda şi Muntenegru, Ivan nu a mai prins naţionala.

Ivan chiar n-a avut nicio problemă disciplinară la lot. Nu s-a certat cu nimeni, cu niciun secund, a fost chiar foarte civilizat, ca de obicei. Dar la revenirea în țară, înaintea primului antrenament, a acuzat dureri la un picior. Medicii i-au spus selecționerului că nu era nimic grav. Probabil se alinta, cum mai face și pe la echipa de club. Iar Edi i-a cerut să facă antrenament, pentru că lua în calcul să fie iar titular, cu Finlanda. Ivan s-a pregătit normal, însă a doua zi a acuzat dureri la celălalt picior. Atunci a izbucnit Iordănescu, chiar pe teren. I-a spus că naționala nu-l poate aștepta, că nici pe el nu-l așteaptă nimeni. N-a mai făcut antrenament. De aceea a stat în tribună cu Finlanda. Nu l-a dat nimeni afară din lot, s-a dat singur”, au povestit surse apropiate lui Edi Iordănescu, pentru Gazeta Sporturilor.

Selecţionerul a fost deranjat şi de modul în care camerele de filmare l-au surprins pe Ivan, în timpul înfrângerii severe cu Muntenegru, de la Bucureşti. Spre finalul jocului, Ivan a fost văzut în tribună vorbind la telefon şi râzând copios.

Selecţionerul vrea să-i mai dea o şansă

Iordănescu jr. este gata totuşi să-i mai ofere lui Ivan încă o şansă. Selecţionerul ia serios în calcul să-l cheme la naţională pe jucătorul oltenilor pentru următoarea acţiune din preliminarii, programată în luna iunie. Tricolorii vor juca atunci o dublă, cu Kosovo şi Elveţia. Ambele partide se vor disputa în deplasare.

Va fi însă și ultima, dacă nu va înțelege. Pentru că este o campanie foarte scurtă, Edi este hotărât să nu mai accepte jumătăți de măsură. Și nu l-a chemat nici acum ca să înțeleagă și el, și restul că nu mai e loc de joaca de-a naționala. Iar Edi își asumă să taie în carne vie, indiferent de nume”, au mai precizat sursele Gazetei Sporturilor.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe