Motivul real pentru care Shuai Peng a fost filmată! Ce se ascunde în spatele imaginilor venite din China

Bădulescu Silvian / 26.11.2021, 23:26
Motivul real pentru care Shuai Peng a fost filmată! Ce se ascunde în spatele imaginilor venite din China

Shuai Peng a fost implicată într-un caz scandalos care continuă să atragă atenția la nivel internațional. Jucătoarea chinezoaică a fost dată dispărută în ultima perioadă.

„Poate ține legătura cu noi oricând”

Aceasta a fost ștearsă de pe Internet, în China, și dată dispărută după ce s-a dezvăluit că ar fi fost violată de Zhang Gaoli, fost vicepremier chinez în perioada 2013-2018. După o perioadă, ea a fost localizată duminica trecută.

Prin intermediul unui apel video, aceasta a purtat un dialog cu mai mulți oficiali din cadrul Comitetului Internațional Olimpic (CIO), în frunte cu președintele Thomas Bach.

Acesta a oferit și o concluzie pe baza discuției purtate cu jucătoarea clasată pe locul 307 WTA.

M-am liniștit când am văzut că Peng Shuai e bine, aceasta era marea noastră îngrijorare. A părut relaxată. I-am oferit sprijinul nostru și poate ține legătura cu noi oricând”.

Această reacție din partea CIO n-a risipit, însă, îngrijorarea la nivel internațional. În ceea ce o privește pe Shuai Peng, situația aceasteia a stârnit o reacție vehementă și din partea Human Rights Watch. Este o organizație non-guvernamentală, care desfășoară activități de cercetare și apărare a drepturilor omului.

„Colaborarea cu autoritățile chineze arată toleranță”

Yaqiu Wang este cel care se ocupă de situația din China a acestei organizații. Prin vocea lui, intervenția celor de la Comitetul Internațional Olimpic a fost interpretată drept o tentativă de a lua presiunea de pe autoritățile chineze din această poveste.

CIO menține o tăcere totală, în ceea ce privește modul grosolan în care China încalcă, sistematic, drepturile omului. Colaborarea celor de la CIO cu autoritățile chineze arată toleranța lor pentru un caz grav în care vorbim despre agresiune sexuală. Prin tot ce au făcut până acum, cei de la CIO arată că sunt de partea Chinei, care urmează să găzduiască, în februarie, Jocurile Olimpice de Iarnă” a declarat Yqaui Wang.

Pe același ton critic a vorbit și Jules Boykoff, academician în cadrul Universității din Oregon.

Thomas Bach, șeful CIO, a căutat să bage mizeria sub preș, ignorând complet cel mai important subiect și anume acuzațiile de abuz sexual pe care le-a formulat Shuai Peng. Bach, practic, a încercat să scape autoritățile chineze de sub presiunea internațională, astfel încât Jocurile Olimpice de Iarnă să nu fie afectate. Măcar știm un lucru, încă o dată: aceste Jocurile Olimpice sunt politizate. Să nu mai încerce să ne zică altceva oficialii de la CIO” a declarat acesta.

Jocurile Olimpice de Iarnă vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022, la Beijing. Este pentru prima dată când un oraș care a organizat în trecut o ediție a Jocurilor Olimpice de Vară (2008), va fi gazdă și la Jocurile de Iarnă.