Motoarele FCSB identificate de Mihai Stoica. Cauza eșecului suferit în fața CFR-ului spusă de managerul roș-albaștrilor

Olteanu Ștefan 18.12.2022, 11:08
Motoarele FCSB identificate de Mihai Stoica. Cauza eșecului suferit în fața CFR-ului spusă de managerul roș-albaștrilor

Mihai Stoica este de părere că derby-ul FCSB – CFR Cluj a fost pierdut, scor 0-1, din cauza faptului că doi dintre oamenii de bază ai echipei sale au fost accidentați. Darius Olaru și Andrea Compagno nu au putut evolua contra campioanei României.

„Ne-a nenorocit!”. Mihai Stoica, după înfrângerea pe care FCSB a încasat-o în fața CFR-ului

FCSB a pierdut derby-ul cu CFR Cluj din runda cu numărul 9 și s-a distanțat din nou de lupta la titlu, iar Mihai Stoica a scos la suprafață principalele cauze ale eșecului.

Cu doar patru zile înainte de restanța cu CFR, FCSB se duelase, la Ploiești, cu Chindia Târgoviște. În minutul 7 al acelui meci, roș-albaștrii au primit o lovitură cruntă. Darius Olaru și Andrea Compagno s-au ciocnit violent cap în cap și nu au mai putut continua. Din cauza acelei ciocniri, nu doar că au fost înlocuiți la Ploiești, ci au devenit indisponibili și pentru derby-ul cu CFR Cluj.

Din păcate pentru FCSB, ei sunt și doi dintre cei mai importanți oameni ai echipei. Andrea Compagno este golgheterul Superligii, cu 13 goluri marcate în acest sezon, dintre care 9 pentru FCSB, iar Darius Olaru este „motorul” de la mijlocul terenului pentru formația roș-albastră. De asemenea, Olaru a avut și el o contribuție importantă pe plan ofensiv, reușind să înscrie un gol și să ofere 4 pase deceisive doar în campionat, în actuala stagiune.

În acest context, lipsa celor doi din teren a influențat în mod decisiv soarta derby-ului FCSB – CFR Cluj 0-1, consideră Mihai Stoica:

„Ne-a nenorocit dubla aia accidentare de la Ploieşti, dacă acolo am reuşit să câştigăm doar prin determinare, acum absenţele au cântărit prea greu. Noi suntem o echipă cu Olaru şi Compagno, alta fără!”, a declarat Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

FC Botoșani, ultima adversară a roș-albaștrilor din 2022

După înfrângerea cu CFR Cluj, FCSB a căzut pe locul 5 în Superliga, cu un total de 35 de puncte după 20 de etape. În ultima etapă din 2022, roș-albaștrii vor primi vizita lui FC Botoșani, echipă pe care o vor întâlni a treia oară în doar câteva săptămâni.

În precedentele două dueluri, FCSB s-a impus, scor 3-2 în Superliga și 2-0 în Cupa României.

„Felicit jucătorii pentru atitudine, capul sus şi mergem înainte. Nu trebuie să studiezi, trebuie doar să te uiţi la meciurile CFR-ului. Asta e situaţia, suntem toți vinovaţi.

Nu mi s-a părut că au forţat mult, au avut doar câteva lovituri laterale. Asta au dorit, asta au obţinut. E foarte greu să îi desfaci, să le dai gol.

Mă aşteptam (n.r. – la prima înfrângere). Cum am zis, să fim bucuroşi la victorie, aşa să fim şi la înfrângeri.

Bine că nu am luat bătaie cu Mioveni, cu o echipă mai mică. Vlad e acum portarul numărul unu, Fane (n.r. Târnovanu) e accidentat. Când ai concurenţă este benefic pentru echipă. Uitaţi-vă la Miculescu, demonstrează de fiecare dată când intră.

Şi când avea Farul 12 puncte avans, tot CFR va avea prima şansă la titlu”, a declarat Mihai Pintilii, după FCSB – CFR Cluj 0-1.

Gigi Becali nu a iertat pe nimeni după înfrângerea cu CFR. L-a făcut din nou praf pe Florinel Coman, i-a atacat pe „colaboratorii” săi și s-a certat cu oamenii din studio

Urmăriți Playsport.ro și pe