Mouratoglou îi dă lovitura decisivă Simonei Halep. S-a pregătit de marea schimbare, decizia este la vedere

Giosanu Catinca 18.09.2022, 10:15

Simona Halep a primit o nouă lovitură. Sportiva născută la Constanța a primit o veste care îi va șterge zâmbetul de pe față. Ea și-a pus multe speranțe în actualul ei antrenor, dar tehnicianul pare că s-a reorientat. Francezul a scos la suprafață o puștoaică de doar 17 ani.

Simona Halep are parte o nouă lovitură

Simona Halep nu mai are prea multe așteptări de la acest an. Jucătoarea română de tenis a coborât două locuri în clasamentul WTA, după US Open 2022. Înaintea turneului, constănțeanca ocupa locul 7 în clasamentul WTA, însă sportiva noastră nu va mai rămâne mult în Top 10.

Fiica lui Stere Halep a anunțat, la câteva zile după operația suferită la nas, că sezonul 2022 s-a încheiat pentru ea. Tot atunci, dubla campioană a dezvăluit ce planuri are pentru sezonul următor. A omis însă să le spună fanilor ce surpriză i-a pregătit Patrick Mouratoglou. Abia acum o înțelege pe Serena Williams!

Ce surpriză i-a pregătit Patrick Mouratoglou

Antrenorul francez o pregătește mai nou pe Linda Fruhvirtova. Sportiva din Cehia este una dintre marile speranțe ale tenisului feminin. Ea are mari șanse să cucerească competiția de 250 de puncte de la Chennai, deși se află acum pe locul 130 WTA.

Fruhvirtova a acces în marea finală, după ce a trecut de argentinianca Nadia Podoroska, Rebecca Peterson (Suedia) și Varvara Gracheva (Rusia).

În continuare, ea se va duela cu poloneza Magda Linette. Adversara puștoaicei de 17 ani a acces în ultimul act după ce Katie Swan, din Marea Britanie, locul 174 WTA, a decis să se retragă. Ea a cedat când era condusă cu 3-0 în primul set.

Cine este Linda Fruhvirtova

Linda Fruhvirtova a atins în luna august clasamentul WTA de 130 la simplu și numărul 526 mondial la dublu. Sportiva cehă a ajuns la aceste performanțe grație lui Patrick Mouratoglou.

Fruhvirtova se antrenează din 2017 la Academia lui Patrick Mouratoglou.

Linda Fruhvirtova va juca duminică prima sa finală în circuitul WTA. Ea speră să o învingă pe Magda Linette. Ar fi o mare realizare pentru cehoaica de 17 ani, mai ales că poloneza estse cotată mai bine în ierarhia mondială.