Mourinho a vrut să-l distrugă, el s-a reinventat. Momentul în care Kevin de Bruyne a fost umilit de portughez

Radu Bordei 09.03.2021, 13:09
Mourinho a vrut să-l distrugă, el s-a reinventat. Momentul în care Kevin de Bruyne a fost umilit de portughez

Mourinho a vrut să-l distrugă, el s-a reinventat. Cel puțin aceasta este varianta oferită presei de mijlocașul celor de la Manchester City, Kevin de Bruyne. Belgianul este considerat unul, dacă nu chiar cel mai bun, mijlocaș ofensiv din lume. De când s-a transferat din Bundesliga, belgianul a fost mereu în topul performerilor din Premier League. Mijlocașul s-a transformat într-un playmaker complet, care oferă pase decisive pe bandă rulantă, dar și marchează goluri.

Fotablistul este o parte integrantă a echipei care domină fotbalul englez, sub conducerea lui Guardiola. Dar presa nu uită că, la început, De Bruyne a fost sub conducerea lui Mourinho la Chelsea. Iar Specialul nu l-a tratat cu mănuși pe fotbalist.

Mourinho a vrut să-l distrugă, el s-a reinventat. Momentul în care Kevin de Bruyne a fost umilit de portughez

Venit în 2012, de la Genk, jucătorul belgian nu a avut multe șanse în echipa lui Mourinho. Portughezul și Chelsea se luptau la titlu în Anglia și tânărul De Bruyne nu a avut timp să se integreze la echipă.

Mourinho (stânga) și De Bruyne n-au colaborat bine la Chelsea

Fotbalistul spune că Mourinho a vorbit foarte rar cu el. Cel mai important moment în cariera lui De Bruyne, a venit în momentul când a fost chemat de Mourinho în birou. Specialul avea o listă cu realizările celorlalți jucători de atac. Willian, Oscar, Mata și ceilalți erau enumerați, cu golurile și pasele decisive realizate. În dreptul lui De Bruyne era scris: o pasă decisivă, 0 goluri, 10 recuperări.

Mi-a luat un minut să văd unde ducea discuția, iar el aștepta reacția mea. I-am spus că ei jucaseră 15-20 de partide, iar eu aveam doar 3, a rememorat De Bruyne.

Cea mai bună decizie a carierei

De Bruyne a realizat că nu are nicio șansă să intre în primul 11 al lui Mourinho. De aceea a cerut să fie lăsat să plece.

A fost un moment ciudat, eu am fost sincer. Am simțit că nu sunt dorit, de aceea am cerut să plec. Chiar dacă a fost un moment delicat, nu m-am îndoit niciodată de mine. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o, mă bucur că am dus-o la capăt, a declarat fotbalistul

Reîntors în Anglia, De Bruyne a impresionat, la City. Cu Guardiola a obținut performanțe impresionante, printre care 2 titluri în Premier League. Și la națională s-a bucurat de succes, după ce a ajuns pe locul 3 cu Belgia, la Monidalul din Rusia.

Pentru fanii lui Chelsea, au rămas doar regretele. Mai ales că, în timpul lui Mourinho, au mai pierdut un jucător care apoi s-a întors să „îi bântuie”. Este vorba de Mo Salah, cedat în Italia și care a devenit apoi campion cu Liverpool.

Urmăriți Playsport.ro și pe