Mourinho, anchetat de UEFA după ce l-a jignit pe arbitrul finalei Europa League

Iosif Pintilie 02.06.2023, 20:17
Mourinho, anchetat de UEFA după ce l-a jignit pe arbitrul finalei Europa League

Jose Mourinho este anchetat de UEFA după scandalul de la finalul meciului de la Budapesta dintre AS Roma și Sevilla. Portughezul a pierdut pentru prima oară în carieră o finală europeană.

Mourinho, anchetat de UEFA

”The special one” s-a luat de antrenorul Anthony Taylor, pe care l-a acuzat că a favorizat jocul spaniolilor. Lusitanul crede că acesta a fost prea ”blând” cu cei ce s-au impus în finala Europa League, în comparație cu echipa sa.

La finalul meciului, Mourinho a fost filmat în timp ce l-a jugnit pe arbitru. „Rușinea dracului! Prostul dracului!”, a spus Mourinho.

Portughezul este anchetat de UEFA pentru ”limbaj agresiv impotriva unui oficial de meci”, iar Comisia de Control, Etică și Integritate Fizică va stabili dacă acesta va fi sancționat sau nu.

Mourinho s-a luat de arbitru și la conferința de presă de la finalul meciului.

„Anul viitor, noi nu vom juca în Champions League, iar ăsta e un lucru bun, pentru că încă nu suntem pregătiți să fim acolo.

Să sperăm că același lucru se va întâmpla și în cazul lui Taylor, care arbitrează doar acolo și face aceleași erori de rahat pe care le-a făcut în seara asta (n.r. – miercuri).

În altă ordine de idei, meciul a fost unul foarte, foarte intens, cu un arbitru la centru care părea că e spaniol. Ar fi trebuit să le acorde mai multe cartonașe galbene jucătorilor Sevillei.

Acest lucru ne-a costat, pentru că Lamela ar fi trebuit să fie eliminat, dar a jucat în continuare și chiar a executat un penalty. În toate fazele la limită, el a fluierat în favoarea Sevillei.

Sunt surprins de acest lucru, pentru că este un arbitru care are o mare reputație pe plan internațional”, a declarat Jose Mourinho, potrivit Daily Mail. 

VIDEO Momentul în care Jose Mourinho îl înjură pe Anthony Taylor, albitrul finalei Europa League

Urmăriți Playsport.ro și pe