Mourinho nu îl iartă pe Klopp: „Flick merita să fie antrenorul anului”

Gabriel Eșanu 19.12.2020, 11:44
Mourinho nu îl iartă pe Klopp: „Flick merita să fie antrenorul anului”

Jose Mourinho și Jurgen Klopp s-au contrat la finalul derby-ului câștigat de Liverpool contra celor de la Tottenham, scor 2-1. „The Special One” i-a transmis germanului că nu a câștigat echipa mai bună, afirmație care l-a iritat pe Klopp.

Mourinho nu a uitat și a mai trimis o „săgeată” către rivalul său imediat cum a găst prilejul. La conferința de presă de dinainte de partida cu Leicester, Mourinho s-a arătat și el mirat de faptul că FIFA l-a desemnat pe Klopp antrenorul anului, în dauna lui Hansi Flick. Omul care a luat tot ce se putea lua cu Bayern. Chiar și Klopp s-a arătat surprins de ocazie și a recunoscut în momentul anunțului. „Mă întreb și eu cum s-a putut?”, a fost declarația antrenorului german.

Jose Mourinho este de aceeași părere cu tehnicianul lui Liverpool. „Săracul Flick nu mai știe ce trebuia să facă să ia trofeul” s-a amuzat The Special One la conferința de presă.

„Probabil că trebuia să mai ia încă vreo două trofee cu Bayern ca să fie luat în seamă de comisie. A luat doar campionatul, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Supercupa Germaniei. Doar 5 trofee, dintre care cel mai important. Dar poate dacă mai câștiga încă două, ajungea la șapte și atunci ar fi primit el distincția”, a declarat, ironic, Mourinho.

De altfel antrenorul celor de la Bayern a recunoscut și el că a fost surprins negativ de decizia luată de FIFA. „Sunt dezamăgit, dar viața merge înainte. Voiam să câștig, dar sunt mulțumit că echipa și jucătorii au avut un sezon de excepție” a declarat Flick

Revenind la Mourinho, managerul celor de la Tottenham nu a uitat nici de discuția de la finalul partidei pierdute cu Liverpool. Şi-a apărat modul în care abordează partidele, prin cedarea posesiei pentru adversar. Cei de la Spurs au fost acuzați de tactici negative. Cu Liverpool au avut posesia balonului doar 24 %, aproape la fel ca în derbi-ul cu Arsenal, câștigat clar de trupa lui Mourinho.

„Vouă vă place posesia balonului, iubiți asta, dar fotbalul nu este despre acest aspect. Este ca și în cazul cifrelor care arată că un jucător are un număr mare de pase reușit. Ce nu transmite statistica este că aceste pase au fost poate în lateral sau la 2 metri distanță. Importantă este eficiența, doar 2 cifre contează, numaărul de goluri și de șanse create. Iar aici stăm bine”, a explicat Mourinho.

Până în acest moment al sezonului, tactica aleasă de Mourinho s-a dovedit a fi cea corectă. Tottenham se află la doar 3 puncte în spatele liderului Liverpool.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe