Mourinho rămâne „The Special One” după acest gest. Ce a făcut după meciul de la Zagreb este senzațional

Gabriel Peneș 19.03.2021, 23:26
Mourinho rămâne „The Special One” după acest gest. Ce a făcut după meciul de la Zagreb este senzațional

Mourinho rămâne „The Special One” după acest gest. Ce a făcut după meciul de la Zagreb este senzațional. Deși echipa sa, Tottenham, a fost eliminată rușinos din Europa League, Jose Mourinho a fost capabil de un gest plin de fair-play la adresa adversarilor.

Mourinho rămâne „The Special One” după acest gest

Cariera portughezului e în picaj de câțiva ani. Dar… Mourinho rămâne „The Special One” după acest gest. Ce a făcut după meciul de la Zagreb este senzațional, mai ales după o eliminare atât de nașteptată din Europa League. Tottenham era marea favorită în „dubla” din optimile competiției contra croaților de la Dinamo Zagreb. Mai ales după victoria din tur, cu 2-0. Colac peste pupăză, înaintea returului, antrenorul croaților, Zoran Mamic, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni închisoare pentru evaziune fiscală.

Dar poate că tocmai acest context i-a ambiționat pe jucătorii lui Zagreb. În timp ce, parcă prea îmbuibați de salariile mari și siguranța calificării, londonezii au părut ca o corabie în derivă. Croații au reușit o „remontada” senzațională, egalând scorul general după 90 de minute. În prelungiri, au reușit să marcheze și golul calificării. Eroul lor a fost atacantul de 28 de ani, Mislav Orsic, autorul tuturor celor 3 goluri.

Ce a făcut după meciul de la Zagreb este senzațional

După încheierea meciului, Mourinho a fost necruțător cu elevii lui, în schimb și-a lăudat adversarii pentru atitudine.

A fost o singură echipă care a dat totul pe teren. Echipa mea nu a arătat ca şi cum joacă un meci important. Dacă pentru ei nu este, pentru mine e. Cred că fiecare meci contează pentru fanii lui Tottenham. Trebuie o altă atitudine. Am mers în vestiarul lor pentru a îi lăuda. Au câştigat meciul datorită atitudinii. Fotbalul nu este despre calităţi. Baza fotbalului este atitudinea”, a fost prima reacţie a lui Mourinho, după eliminarea din Europa League, conform as.ro.

Mai mult decât atât. Mourinho a mers chiar în vestiarul croaților. Portughezul i-a aplaudat la propriu pe jucătorii lui Zagreb pentru victoria lor și maniera în care au abordat partida.

În cele 90 de minute și în prima repriză a prelungirilor a existat o singură echipă care a lăsat totul pe teren. Au lăsat totul acolo. Transpirație, energie, sânge și la sfârșit au lăsat și lacrimi de fericire. Foarte modești, foarte dedicați, trebuie să îi laud”, a mai declarat Mourinho, la finalul meciului, citat de eurosport.ro.

După eliminarea din Europa League, Tottenham a rămas în cursă pentru un singur trofeu. Trupa lui Mourinho va disputa finala Cupei Ligii Angliei în compania lui Manchester City, pe 25 aprilie.
În campionat, Spurs luptă în continuare pentru ocuparea unui loc de Champions League. După 28 de meciuri disputate, londonezii se află pe locul 8, la 6 puncte în spatele echipelor de pe primele 4 locuri ce asigură prezența în UCL. Pentru Tottenham urmează meciul de pe terenul lui Aston Villa, programat duminică de la ora 21.30.