Muică, suntem neam de vată

Cătălin Mureșanu / 05.08.2022, 21:34
Muică, suntem neam de vată

Condusă magistral cu două SIM-uri, FCU Craiova a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată pe Arena Națională contra vicecampioanei FCSB. Suspendat, antrenorul Marius Croitoru a avut parte de o vizibilitate mai bună din tribună, s-a conectat cu indicații prețioase, șoptite din dimensiunea panoramei celui mai mare stadion al țării, direct în timpanele secundului Valentin David. Și alb-albaștrii au plecat neînvinși. Cu regulamentul nu prea s-au conectat oltenii, însă ce mai contează un fin detaliu, un amărât de paragraf? O virgulă interpretabilă.

„Pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoţită întotdeauna de sancţiunea interzicerii accesului la vestiare, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor”.

Muică, suntem neam de vată

Un ciot de articol a trecut nebăgat în seamă, însă ce contează la noi o notă de subsol când regulamentele FRF sunt încălcate chiar de FRF! Pentru că, de fiecare dată, la explicații suntem campioni mondiali. Pentru propriul interes ne mințim și umbra. Poftiți la senzații tari oltenești după ce FRF, prin Comisia Tehnică, vrea să-l porteze pe Marius Croitoru în fața Comisiei de Disciplină.

Mințim cu taxă inversă

Are cuvântul Marcel Pușcaș, președintele FCU. „În primul rând, va trebui să existe o dovadă vizavi de faptul că Marius a comunicat cu echipa”. Corect! Hoțul nedovedit, antrenor cinstit. Domnul Pușcaș explică și motivul pentru care secundul David purta două căști înfundate până în Trompa lui Eustachio. Căști? E de la o blestemată de otită. Și nu sunt căști, e vată. „E un tip mai sensibil la urechi. A și avut otită recent, își pune vată să se protejeze”. Ne-am lămurit și cu asta, căutați desfășurătorul, altfel abonatul… abonatul nu poate fi suspendat.

Așa arată, în era 5G, un fragment din fotbalul românesc. Unii au vată în urechi, alții ciungă-n păr, unii tupeu de șuț prins cu falangele la portofel. Domnule Pușcaș, cu stimă, după ce ne-ați lăsat fără cuvinte, ne mai dați puțină vată? Să o băgăm și-n nas. Nu domnului David, fotbalului românesc.