Mutarea începutului de an în fotbalul mondial îi are-n prim plan pe Harry Kane și Romelu Lukaku. Ce scriu englezii despre schimbul iernii

Olteanu Ștefan / 03.01.2022, 22:00
Mutarea începutului de an în fotbalul mondial îi are-n prim plan pe Harry Kane și Romelu Lukaku. Ce scriu englezii despre schimbul iernii

Harry Kane și Romelu Lukaku ar putea fi protagoniști în transferul începutului de an. Niciunul dintre ei nu traversează o formă bună la echipele actuale, iar presa britanică speculează un posibil schimb între Tottenham și Chelsea.

Harry Kane, la schimb cu Romelu Lukaku. Tottenham și Chelsea pot face mutarea începutului de an

Harry Kane și Romelu Lukaku sunt doi dintre cei mai buni valoroși atacanți ai planetei, însă debutul acestui sezon i-a prins pe ambii într-o situație foarte delicată.
Kane a fost la un pas să prindă un transfer la Manchester City în vară, însă mutarea a fost blocată de Tottenham. Clubul londonez nici nu a vrut să audă de o potențială pierdere a atacantului de 28 de ani, iar Kane a rămas cu ochii în soare. Dezamăgirea lui Kane și-a spus cuvântul, iar internaționalul englez traversează cea mai slabă formă din ultimele sezoane.
Doar patru goluri a marcat Kane, în cele 17 meciuri de Premier League pe care le-a jucat în această stagiune.

De partea cealaltă, Romelu Lukaku a fost transferat de Chelsea în vara acestui an, în schimbul uriașei sume de 115 milioane de euro. Belgianul începuse cu dreptul sezonul, însă ulterior s-a accidentat, iar apoi s-a infectat cu Covid-19. Revenit pe gazon, Lukaku a primit tot mai puține șanse din partea lui Thomas Tuchel. În acest context, în urmă cu câteva zile atacantul lui Chelsea a acordat un interviu incendiar pentru postul de televiziune Sky Sports Italia și l-a atacat direct pe Tuchel. În urma acestor declarații, Lukaku a fost exclus din lot.

Plecând de la toate cele menționate mai sus, presa britanică propune în primele zile ale anului 2022 un transfer incredibil. Chelsea și Tottenham se gândesc la un posibil schimb Kane – Lukaku!

Fanii ambelor echipe sunt încântați de idee. „O afacere bună!”

Informația a ajuns și la urechea suporterilor. Interesant este faptul că Tottenham și Chelsea sunt ambele din Londra, iar rivalitatea dintre cele două formații este una destul de mare. Cu toate acestea, fanii ambelor echipe sunt încântați de posibilitatea acestui schimb.

Lukaku pentru Kane. Faceți să se întâmple”, „Lukaku la Tottenham și Kane la Chelsea. Sună ca o afacere bună”, au fost câteva dintre reacțiile fanilor lui Chelsea.

De partea cealaltă, suporterii lui Tottenham sunt de aceeași părere.

L-aș lua pe Lukaku toată ziua dacă Kane tot vrea să plece. Conte va scoate tot ce e mai bun din el”, a transmis un fan Spurs, potrivit Daily Star.

De asemenea, un altul a scris: „Kane pentru Lukaku? Fă-o Levy! (n.r. – Daniel Levy, președintele lui Tottenham)”.

Se reunește cuplul Romelu Lukaku – Antonio Conte?

În interviul care a provocat tot scandalul de la Chelsea, Lukaku a declarat, printre altele, că regretă faptul că a plecat de la Inter Milano. Belgianul a traversat o formă foarte bună pe Giuseppe Meazza, reușind să înscrie nu mai puțin de 64 de goluri în 95 de meciuri.
La Inter, Romelu Lukaku a fost antrenat de Antonio Conte, actualul antrenor al lui Tottenham. În acest context, o posibilă trecere a lui Lukaku la Tottenham pare și mai probabilă.

Eu cred că am lucrat excelent cu Lukaku, e un atacant special. Dacă îl aduci în careu, e foarte periculos. Dar nu e doar un vârf de gura porții, când pleacă cu mingea la picior de la mijloc, e greu de oprit, e foarte rapid. E foarte dificil să găsești un atacant care să fie atât target man, dar și un vârf capabil să vină cu mingea la picior și să înscrie. Aceleași caracteristici le mai văd la Haaland”, spunea Antonio Conte despre Lukaku, înainte să semneze cu Tottenham.

Harry Kane și Romelu Lukaku au ambii 28 de ani. Contractul lui Lukaku la Chelsea expiră în 2026, în timp ce actuala înțelegere a lui Kane mai e valabilă până în iunie 2024.

De asemenea, potrivit Transfermarkt, ambii jucători au o cotă de piață de 100 de milioane de euro.