N-a scăpat nici Titi Aur de Covid-19. Fostul mare campion a ajuns la spital, în stare gravă

Gabriel Peneș / 13.04.2021, 15:50

N-a scăpat nici Titi Aur de Covid-19. Fostul mare campion a ajuns la spital, în stare gravă. Pilotul în vârstă de 57 de ani s-a infectat cu noul coronavirus, iar starea sănătății sale s-a agravat în câteva zile. Constantin Aur a transmis un mesaj de pe patul de spital tuturor celor care nu cred în existența sau pericolul bolii ce a declanșat o pandemie nemaiîntâlnită în epoca contemporană.

N-a scăpat nici Titi Aur de Covid-19

Oricât de rapid a fost la viața lui, fostul mare pilot de raliuri n-a putut fugi de coronavirus. N-a scăpat nici Titi Aur de Covid-19. Multiplul campion național la raliuri a fost internat în spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, orașul său natal, pe 1 aprilie. El a ajuns acolo cu o afectare a plămânilor de 30%, ce a crescut rapid la 45%. De aceea, a fost necesară conectarea lui la o sursă de oxigen.

Sunt la spital, dar sunt ultimele momente aici. Sunt mult, mult mai bine. Eram cu două surse de oxigen, nu aveam aer. Senzaţia e traumatizantă, am trecut prin multe în viaţă, dar acum a fost, de departe, cea mai traumatizantă situaţie. Am avut parte de îngrijire. Am avut o formă gravă, galopantă, am venit cu 30% plămân afectat şi am ajuns până la 45 %”, a spus Titi Aur la Pro TV, de pe patul spitalului.

N-a scăpat nici Titi Aur de Covid-19. Fostul mare campion a ajuns la spital, în stare gravă
N-a scăpat nici Titi Aur de Covid-19. Fostul mare campion de raliuri a reușit să învingă boala ajutat de medicii de la spitalul din Bârlad/Sursa foto: Facebook – Titi Aur

Fostul mare campion a ajuns la spital, în stare gravă

Constantin „Titi” Aur a povestit și cum a evoluat boala, în cazul său. Inițial, a crezut că scapă cu simptome de gripă ușoară.

De la 28 martie până pe 1 aprilie am avut un fel de gripă. Am zis că ăsta-i Covidul si o să scap. Pe 1 aprilie, când am avut prima senzaţie de lipsă de oxigen, ajunsesem cu 30 la sută plămân afectat. Eram sufocat, veneam cu saturaţia sub 70 la sută. Este traumatizant”, a mai spus fostul mare campion, care deține o școală de pilotaj.

El a transmis și un mesaj tuturor celor care nu cred în existența bolii. „Transmiteţi un mesaj eronat. Există COVID-19 şi este foarte adevărat!”, a spus Aur.

Ştiam despre COVID-19, nu fac parte din cei care spun că nu există, am purtat mască mereu, chiar îmi spuneau colegii că nu mi-au văzut faţa de un an de zile. Am umblat cu mască, am încercat să mă protejez. Vreau să transmit pentru cei care demonstrează, fraţilor, nu mai transmiteţi acea minciună că nu există Covid. Deveniţi autorii morali ai unor tragedii. Transmiteţi un mesaj eronat. Există COVID-19 şi este foarte adevărat!”, a mai declarat Titi Aur la Digi 24.

Din fericire, starea lui Titi Aur s-a îmbunătățit la 2 săptămâni de la internarea în spital. Beneficiind de competența și dăruirea medicilor de la unitatea medicală din Bârlad, fostul campion la raliuri s-a externat chiar în cursul zilei de marți.