N-au renunțat la Mirel Rădoi! Ce s-a întâmplat după finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.11.2021, 22:06
N-au renunțat la Mirel Rădoi! Ce s-a întâmplat după finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial

Meciul din Liechtenstein a fost ultimul pentru Mirel Rădoi pe banca echipei naționale a României. Antrenorul nu a revenit asupra deciziei luate după partida de pe teren propriu cu Armenia și este de înțeles că nici FRF nu a mai insistat având în vedere că România a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Jucătorii naționalei insistă ca Mirel Rădoi să continue alături de ei

Doar că jucătorii naționalei nu s-au împăcat foarte bine cu ideea că se vor despărți de antrenorul cu care au avut o relație foarte bună. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dezvăluit că mai mulți fotbaliști au insistat la revenirea în țară ca Rădoi să fie păstrat în continuare.

Iar Stoichiță a explicat că insistențele jucătorilor au avut efect. Astfel că oficialii FRF vor mai avea încă o discuție cu Mirel Rădoi. Ocazie cu care vor încerca din nou să îl convingă să continue la națională.

Ne-am întors de la Vaduz, au venit 12 jucători cu căpitanul de echipă și ne-au cerut președintelui și mie să stăm de vorbă. Am discutat cu ei și au declarat foarte clar că ei sunt foarte fericiți cu acest antrenor din punct de vedere al calității discuției pe care o are în legătură cu fotbalul pe care vor să-l joace, al atmosferei, al comuniunii sufletești între ei și antrenor.

Au cerut să-l convingem să continue. Vom avea încă o discuție cu el care va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Este prima dată când văd o astfel de inițiativă și am rămas foarte surprins. Nu știu de ce n-au venit toți jucătorii. Probabil au fost delegați cei 12. Erau din toate straturile de vârstă, experiență și importanță.

Doar nu era să vină Enes Sali și să ne spună treaba asta. S-au exprimat în numele tuturor jucătorilor. Încercăm să avem un dialog”, a spus Mihai Stoichiță la Digi Sport.

Ce a spus Stoichiță despre varianta Dan Petrescu

Totuși, directorul tehnic al Federației a spus și ce se va întâmpla în cazul în care aceste discuții cu Rădoi nu vor avea rezultatul dorit și a explicat și posibilitatea ca Dan Petrescu să fie următorul selecționer.

În cazul în care nu va accepta Mirel un contract pentru două competiții, Liga Națiunilor, care nu va avea un obicetiv principal și calificarea la Campionatul European, ne vom orienta spre cea mai logică opțiune pentru echipa națională

Federația nu discută cu antrenori sub contract fără aprobarea președintelui clubului. Sunt principiile după care ne ghidăm. Noi am mai discutat cu CFR, cu domnul Varga, cu domnul Copilu acum câțiva ani de zile.

Și cu Dan Petrescu după ce am primit aprobare de la ei, dar am fost refuzați. El era sub contract atunci. El a zis că dacă ar fi de acord clubul, nu era împotriva unui contract la națională. Dar după aceea domnul Varga și Copilu au zis clar că au nevoie de el”, a mai spus Stoichiță sursei citate.

EXCLUSIV Playsport LIVE. Liviu Ciobotariu crede în Mirel Rădoi. „Nivelul jocului a crescut cu el. Am văzut trasee, automatisme”