Nadia Comăneci, la un pas să fie împușcată în spate! Mărturisiri cutremurătoare din infernul trăit de „Zeița de la Montreal”

Giosanu Catinca / 12.04.2021, 16:48
Nadia Comăneci, la un pas să fie împușcată în spate! Mărturisiri cutremurătoare din infernul trăit de „Zeița de la Montreal”

Cu toții cunoaștem performanțele înregistrate de Nadia Comaneci, însă puțini știu că, la un moment dat, campioana noastră a fost la un pas să fie împușcată în spate. De curând,îndrăgita gimnastă a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre cum a fugit din România.

Nadia Comăneci, la un pas să fie împușcată în spate!

Noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989 este sinonim cu cuvântul coșmar pentru Nadia Comăneci. La momentul respectiv, Nadia Comăneci părăsea ilegal România. Faimoasa campioană la gimnastică a recurs la acest gest din cauză că nu a mai putut suporta regimul comunist. Și-a luat inima-n dinți și a trecut granița fraudulos alături de alte șase persoane. Călăuză a fost Gheorghe Talpoș, un cioban.

Fosta mare gimnastă a rememorat momentele dure trăite în momentul în care a părăsit țara. Cel mai tare îi era teamă să nu cumva să fie împușcată.

Îmi părăsisem țara și lăsasem în urmă tot ce iubeam. Mă târâsem prin noroi și apă, peste câmpuri înghețate, traversasem garduri de sârmă ghimpată, tot timpul cu teama că voi fi împușcată în spate”, a dezvăluit Nadia Comăneci în „Scrisori către o tânără gimnastă”, conform Prosport.

Nadia Comăneci, prima gimnastă care a obținut nota 10 în istoria acestui sport
Nadia Comăneci, prima gimnastă care a obținut nota 10 în istoria acestui sport / Sursa Foto: Facebook

Mărturisiri cutremurătoare din infernul trăit de „Zeița de la Montreal”

Marea campioană a povestit că în momentul în care au ajuns pe teritoriul Ungariei, au fost întâmpinați de doi grăniceri maghiari. După cum era de așteptat, aceștia i-au luat la întrebări pe ”fugari”. După ce au aflat cu cine au de a face, autoritățile maghiare i-au oferit Nadiei Comăneci posibilitatea de a rămâne în Ungaria. Nu doar ea a fost privilegiată. Alte două persoane din grup le-a permis să meargă la un azil. Surprinzător este faptul că deși putea beneficia de ”acest tratament special”, Nadia Comăneci a refuzat vehement propunerea făcută. Nici nu a vrut să audă de acest lucru. Așa se face că le-a transmis polițiștilor că ea va rămâne acolo numai în cazul în care li se va permite și celorlalte persoane din grup să rămână acolo.

Când poliția mi-a văzut actele de identitate, mi s-a oferit imediat posibilitatea de a rămâne în Ungaria. Și acum stau să mă gândesc de ce le-am părut așa importantă. Cariera mea se terminase. Alți doi din grup primiseră azil, dar celorlalți li s-a spus că vor fi dați înapoi a doua zi. Le-am spus polițiștilor că rămân numai dacă i se permite întregului grup. Am venit împreună, rămânem împreună!”, a mai spus Nadia Comăneci, conform sursei anterior citate.