Nae Ungureanu a ajuns la spital! Fostul mare fotbalist a suferit un accident vascular

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.07.2021, 23:40
Nae Ungureanu a ajuns la spital! Fostul mare fotbalist a suferit un accident vascular

Veste extrem de tristă pentru fanii fotbalului din România, dar mai ales pentru cei din Craiova. Fostul mare fotbalist al Universității, Nae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. Din fericire însă, starea sa este stabilă în acest moment și este supravegheat atent de medicii de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Potrivit Fanatik, cauzele care au produs acest eveniment nefericit sunt legate de temperaturile foarte ridicate care s-au înregistrat în ultimele zile, dar și de faptul că fostul fotbalist ar fi fost destul de stresat în ultimul timp.

Rodion Cămătaru a dat detalii despre starea de sănătate a lui Nae Ungureanu

Rodion Cămătaru, fostul coechipier al lui Nae Ungureanu de la Universitatea Craiova și de la naționala României, a dat detalii despre starea de sănătate a acestuia.

Eu am fost plecat din țară, dar am ajuns și m-am interesat de Nae. Din ce știu, el se simte binișor, e stabil. Este bine, poate să și vorbească puțin. A fost un accident mai ușor. Sper să fie bine. A fost un accident vascular, dar avem încredere că se va face bine. Mă bucur că nu a fost atât de grav. Sunt și căldurile astea”, a spus Cămătaru conform sursei citate.

De asemenea, Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova și fost coechipier de asemenea cu Nae Ungureanu, a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină fostul fundaș stângă după acest eveniment. Cârțu a dezvăluit că Ungureanu întâmpină unele dificultăți la vorbire, însă nu este nimic grav și poate fi recuperat.

Este încă sub observaţie, să vadă dacă nu e vreo recidivă, pentru că ar fi mult mai periculos. Astăzi intră la un tomograf. Are nişte dificultăţi de a vorbi, dar n-are nicio pareză. Este recuperabil. Ţinem legătura cu doctorii. Ăsta e un mare necaz”, a spus Sorin Cârțu la Pro X.

Nae Ungureanu, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Craiovei Maxima

Nae Ungureanu este unul dintre cei mai mari fundași stânga din istoria fotbalului românesc. El a fost esențial în echipa extraordinară a Craiovei de la sfârșitul anilor 70′ și începutul anilor 80′. El chiar a câștigat două titluri de campion al României cu Universitatea Craiova, în sezoanele 1979-1980 și 1980-1981. De asemenea, Ungureanu se poate lăuda cu performanțe importante și în tricoul Stelei. Cu echipa din Ghencea a câștigat de asemenea două titluri de campion, 1987-1988 și în 1988-1989. De asemenea, în 1989 a ajuns cu echipa roș-albastră până în finala Cupei Campionilor Europeni, pierdută însă în fața marelui Milan cu scorul de 0-4.

Nae Ungureanu, care a mai evoluat în carieră și la Rapid și Electroputere Craiova, a participat alături de naționala României la Campionatul European din 1984.