Napoli, pregătit să plece a 9-a oară de la Craiova? Mititelu are deja favoritul pentru a-l înlocui

George Drafta 23.02.2023, 16:52
Napoli, pregătit să plece a 9-a oară de la Craiova? Mititelu are deja favoritul pentru a-l înlocui

Adrian Mititelu are toate motivele să fie mulţumit de colaborarea cu Nicolo Napoli, având în vedere că italianul a scos echipa din zona retrogradării şi a dus-o până aproape de zona play-off-ului.

Ultimele trei victorii la rând din campionat i-au adus pe olteni la 5 puncte de Sepsi, ocupanta locului 6 în ierarhia la zi. Cele două vor duce o bătălie de la distanţă pentru accederea în mini campionatul care va stabili ordinea primelor clasate în Superligă.

Totuşi, chiar dacă alb-albaştrii au reuşit un salt spectaculos în ultima perioadă, Mititelu se gândeşte şi la momentul în care Napoli nu va mai fi antrenorul juveţilor. Şi explică cine este tehnicianul care l-a cucerit. Şi pe care l-ar instala în orice moment în locul peninsularului. Liviu Ciobotariu, aflat la conducerea celor de la FC Voluntari este noua febleţe a lui Mititelu.

Mititelu a dezvăluit care este antrenorul său preferat din acest moment
Mititelu a dezvăluit care este antrenorul său preferat din acest moment

Deşi ilfovenii tocmai ce au fost învinşi de formaţia din Bănie în ultima rundă jucată în campionat.

A mai fost pe lista sa

Ciobotariu, care va împlini peste o lună 52 de ani, este pe banca finalistei Cupei României din mai 2021. Şi a izbutit să ducă formaţia din Pipera în play-off pentru prima oară în primăvara anului trecut.  El s-a mai aflat pe lista lui Adrian Mititelu şi în trecut. Atunci când Eugen Trică a primit din nou credit din partea finanţatorului.

Liviu Ciobotariu © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
Liviu Ciobotariu © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

„Este un băiat extraordinar, la un moment dat chiar am avut în plan să-l aducă pe Liviu, i-am și spus-o după meci că poate într-o zi vom colabora. Așa a fost o discuție amicală după terminarea meciului, nu că o să vină Ciobotariu, dar e vorba despre faptul că îl apreciez mult.

Mi se pare un om foarte cumpătat, în al doilea rând, când echipa lui pierde sau câștigă el e foarte echilibrat, e realist, adică am văzut când a fost corect în tur și au câștigat în fața noastră pe nedrept. El a ieșit și a spus că a câștigat în fața noastră cu noroc”, a declarat Adrian Mititelu, pentru Fanatik.

Impediment în calea mutării

Mititelu nu e convins însă că Ciobotariu s-ar descurca la o echipă ca a sa unde presiunea este mai mare decât la Voluntari.

FC U Craiova este la al doilea sezon la rând în prima ligă
FC U Craiova este la al doilea sezon la rând în prima ligă

Nu știu dacă la orice echipă merge stilul ăsta, noi avem un stil mai avansat, să mergem peste adversari. Una e să joci la o echipă din asta de cartier, gen Voluntari, care are 15 suporteri și alta e la o echipă, care chiar dacă nu reușește, își dorește să facă performanțe, să joace fotbal. E o diferență”.

Mie îmi place mult ca om, în primul rând. A fost atunci antrenor la Târgu-Mureș, când a fost la un pas să ia campionatul, i-am și ținut pumnii atunci să câștige, dar n-a fost să fie”a încheiat omul de afaceri.

Urmăriți Playsport.ro și pe