Naționala de tineret va avea un nou selecționer. Răzvan Burleanu a recunoscut că sunt șanse mici ca Adrian Mutu să continue

Gabriel Peneș / 24.05.2021, 20:53
Naționala de tineret va avea un nou selecționer. Răzvan Burleanu a recunoscut că sunt șanse mici ca Adrian Mutu să continue

Naționala de tineret va avea un nou selecționer. Răzvan Burleanu a recunoscut că sunt șanse mici ca Adrian Mutu să continue. Conform președintelui FRF, fostul „Briliant” își dorește foarte mult să antreneze o echipă de club. Iar ultimele informații îl dau pe Mutu aproape de a semna cu „Craiova lui Mititelu”, proaspăt promovată în Liga 1.

Naționala de tineret va avea un nou selecționer

Scurt, dar intens. Așa a fost mandatul de antrenor al lui Adi Mutu la tricolorii U21. Naționala de tineret va avea un nou selecționer. Fostul internațional a sosit pe banca tehnică a echipei la începutul anului trecut. Trebuia să ducă mai departe „ștafeta” performanțelor obținute de Mirel Rădoi în aceeași postură. Și, mai ales, cele de la Euro U21 din 2019. Iar Mutu s-a achitat onorabil de sarcină. A calificat echipa la altă ediție a Europenelor de tineret. În martie 2021, la Budapesta, nu a reușit calificarea din grupe din cauză de golaveraj, nu altfel. Însă, din acel moment, soarta lui pe banca tricolorilor „mici” a devenit incertă.

Aceasta cu atât mai mult cu cât naționala care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice va fi condusă tot de Mirel Rădoi. Deși ea e un fel de naționala U23. Sau U24, datorită amânării cu un an a Olimpiadei. Mutu putea, cel mult, să fie un fel de secund, alături de Nicolae Dică, al lui Rădoi. Dar, pentru el, miza aceea i s-a părut, probabil, prea mică și pe bună dreptate. Ce perspective mai putea să-i ofere naționala, la acest moment, câtă vreme nu era vorba de cea de seniori? Așa că Adi Mutu (42 de ani) și-a întors privirea către eventualele oferte de la cluburi. Iar ele au venit, cel puțin în culise.

Naționala de tineret va avea un nou selecționer. Răzvan Burleanu a recunoscut că sunt șanse mici ca Adrian Mutu să continue
Naționala de tineret va avea un nou selecționer. Răzvan Burleanu. președintele FRF, a recunoscut că sunt șanse mici ca Adrian Mutu să continue pe banca tricolorilor U21

Răzvan Burleanu a recunoscut că sunt șanse mici ca Adrian Mutu să continue

Cum contractul cu Federația i-a expirat, Mutu nu s-a grăbit să-l înnoiască. A apărut varianta CFR Cluj, mai ales că e prieten cu patronul vechii și noii campioane, Nelu Varga. Iar ezitările lui Edi Iordănescu în privința viitorului său în Gruia au dat „apă la moară” zvonurilor despre înlocuirea sa cu Mutu. Nici Nelu Varga n-a exclus varianta.

Mutu vreodată antrenor la CFR? Da, de ce nu? Tot ce e posibil. Niciodată să nu spui niciodată. Dar în acest moment, avem antrenor și el rămâne.”, a fost declarația finanțatorului, în exclusivitate pentru Playsport.

Între timp, însă, FCU Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu – tată și fiu – a promovat în Liga 1. Iar Mititelu senior are gânduri de răzbunare – sportivă – pe mulți dintre cei care au votat dezafilierea Craiovei în 2011. În plus, după vânzarea unor terenuri, familia Mititelu dispune acum de un buget consistent cu care ar putea da lovitura în Liga 1 chiar de la primul sezon. Iar prima mutare a fost demiterea lui Eugen Trică, artizanul promovării echipei. Iar numele lui Adrian Mutu a fost pus din nou „pe tapet”. Tot în exclusivitate, Playsport a anunțat că Mutu le-ar fi mărturisit apropiaților că este în negocieri cu Craiova lui Mititelu. Și că șansele de a „bate palma” sunt destul de mari, mai ales că fanii olteni sunt tentați să-și îndrepte sprijinul către această echipă și nu cea a lui Mihai Rotaru, „născută” din voința Primăriei.

„La 1 iulie o să cunoaştem numele antrenorului”

Oricum ar fi, însuși, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că şansele lui Adrian Mutu de a continua în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de tineret a României sunt destul de mici.

Adrian Mutu îşi doreşte foarte mult să antreneze o echipă de club. Noi însă ne dorim să-l avem pe Adi şi în următoarea campanie de calificare a naţionalei de tineret. Dar dorim să încheiem campania cu acelaşi selecţioner cu care începem. De aceea cred că şansele de a continua împreună sunt destul de mici. Ştiu toate discuţiile lui Adi, are foarte multe oferte, inclusiv din străinătate. Astfel încât cred că el în perioada următoare va trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte clubul pe care îl va antrena. Adi în toată această perioadă s-a transformat extrem de mult, e un antrenor profesionist şi dedicat. Aşa că sunt încrezător că va reuşi să facă o treabă foarte bună la orice club ar merge, fie în ţară, fie în străinătate”, a afirmat Burleanu, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă există deja negocieri pentru numirea unui nou selecţioner la tineret, Burleanu a răspuns că el nu este implicat în aceste discuții. Responsabil cu ele este Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. „Din partea noastră are un termen, iar în jurul datei de 1 iulie o să cunoaştem numele noului selecţioner al naţionalei U21”, a mai spus Burleanu.