Naționala fără selecționer: Mutu, Hagi sau rămâne Rădoi? Începe returul Ligii 1: Vinde Becali echipa suporterilor FCSB? Comentăm toate noutățile, în DIRECT, la PlaySport LIVE, cu jurnalistul Ion Alexandru!

Sorin Chiriac / 19.11.2021, 18:02

Echipa națională de fotbal ține în continuare capul de afiș al știrilor sportive din România. În primul rând din cauza ratării unei noi calificări la un Campionat Mondial, dar și pentru că Mirel Rădoi a anunțat clar și răspicat faptul că nu va mai continua la cârma echipei, după ce contractul care se încheie la finalul acestei luni îi va expira.

Rămâne Rădoi la națională?

Totuși, tot mai multe informații care se scurg de la Casa Fotbalului susțin că Mirel Rădoi ar putea fi întors din drum de federali, urmând a semna un nou contract, pentru viitoarea campanie de calificare. Și pentru mulți dintre fotbaliștii ”tricolori” aceasta ar fi o veste foarte bună, cunoscându-se relația excelentă pe care o au cu tehnicianul. Mai mult, chiar unul dintre pretendeții la postul de selecțioer, fostul internațional Dan Petresscu a confirmat știrea apărută pe surse:

”Am fost antrenor liber șase luni, n-am fost sunat. Am venit de trei luni la CFR, n-am fost sunat de nimeni. Pe ei (n.r. – conducerea FRF) trebuie să-i întrebați, nu pe mine. Celor care mă propun le mulțumesc, înseamnă că au încredere în mine, dar nu decid ei cine va fi selecționer. Va decide Federația și, din ce am înțeles, va rămâne același antrenor”.

Lista scurtă la FRF: Puțurcă, Hagi, Mutu

Dacă Rădoi nu va putea fi convins să revină asupra deciziei sale, se speculează că lista scurtă de la FRF ar conține trei nume de antrenori: Victor Pițurcă, Gică Hagi și Adria Mutu. Dintre aceștia, favorit ar fi ”Briliantul”, care are o relație excelenră cu Burleanu și Stoichiță din perioada în care a antrenat echipa națională U21, cu care a participat la turneul final european.

Totuși, Mihai Stoichiță a ținut să infirme, în exclusivitate pentru playsport.ro, că ar exista o astfel de listă:

”Nu știu de unde a apărut asta, că eu n-am spus niciodată așa ceva. Că ei sunt primii trei, după Rădoi. E un lucru fals. Pe agenda federației se află mai multe nume, dar nimic nu demarăm înainte de a trage concluziile cu Mirel. E clar însă un singur lucru: echipa națională nu e un loc pentru proiecte pe zece ani. Cine are răbdare să te aștepte zece ani?”.

Începe returul în Liga 1!

Pe lângă toate discuțiile din jurul echipei naționale, privirile noastre se îndreaptă și spre fotbalul intern, pentru că astăzi începe returul Ligii 1, cu două partide interesante: Academica Clinceni – Sepsi Sfântu Gheorghe și Chindia Târgoviște – Rapid. Sâmbătă se joacă Farul – UTA și FCU Craiova – CFR Cluj, duminică avem FC Argeș – Universitatea Craiova și FCSB – FC Botoșani, iar etapa se înc Luni: CS Mioveni – Gaz Metan, Voluntari – Dinamo.

PlaySport LIVE: luni, marți și vineri, de la 18:00!!

Așa cum v-am obișnuit, nu vom menaja pe nimeni! Sorin Chiriac, Cătălin Mureșanu și invitatul lor, jurnalistul Eurosport Ion Alexandru, vor discuta cele mai importante subiecte din fotbalul românesc, spunând lucrurilor pe nume, fără a dori însă să lovească în persoane, ci doar pentru a fi constructivi.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube.