Naționala, FCSB sau Craiova? Care e cel mai mare regret al lui Rădoi: “Sincer vă spun, acolo a fost cel mai greu”

Bogdan Solomon 03.06.2023, 18:40
Naționala, FCSB sau Craiova? Care e cel mai mare regret al lui Rădoi: “Sincer vă spun, acolo a fost cel mai greu”

Mirel Rădoi a dezvăluit cel mai mare regret când vine vorba despre experiențele sale de până acum în postura de antrenor. Răspunsul oferit este cel puțin surprinzător.

Mirel Rădoi rupe tăcerea. Care este cel mai mare regret din cariera de antrenor

FCSB, România U21, echipa națională de seniori, Universitatea Craiova, formația saudită Al Tai și acum Al Bataeh sunt bornele din cariera de antrenor a lui Mirel Rădoi, majoritatea încheiate abrupt și în manieră controversată. Doar una dintre ele a lăsat, însă, o urmă de regret în sufletul său.

Este vorba despre Universitatea Craiova, unde a fost adus cu mari speranțe, dar nu a rezistat decât patru luni, lăsând echipa pe locul cinci, la 12 puncte distanță de liderul Farul, care avea să câștige campionatul. Zece victorii, cinci remize și șase înfrângeri a înregistrat fostul fundaș la cârma alb-albaștrilor.

Potrivit spuselor sale, decizia de a pleca nu a fost deloc ușor de luat, având în vedere entuziasmul din oraș. Suporterii îl apreciau și aveau încredere că va reuși să ocupe un loc de cupă europeană, obiectiv ratat între timp sub comanda lui Eugen Neagoe.

„Cel mai mare regret a fost acum, la Craiova. Nu mi-a fost absolut deloc ușor când am luat decizia aceea. Și nu doar după discuția din vestiar cu echipa și cu băieții, cu sporterii, tot. Chiar mi-a fost greu să iau decizia asta, dar simțeam că situația nu se îndreaptă într-o direcție bună, că nu duce la nimic bun. Se putea întâmpla același lucru puțin mai târziu. Asta e impresia mea. Se derulau lucrurile în așa fel încât mai devreme sau mai târziu tot trebuia să-mi dau demisia”, a declarat Mirel Rădoi pentru gsp.ro.

A fost „săpat” de conducere? „Informațiile nu plecau din exterior, ci din interior”

De asemenea, fostul selecționer a dezvăluit dificultățile întâmpinate în relația cu oamenii din conducerea Universității Craiova, Sorin Cîrțu și Marian Copilu, ultimul pentru o scurtă perioadă, până să se despartă de echipă. Cei doi l-ar fi informat constant pe patronul Mihai Rotaru cu privire la jucătorii care se aflau pe „lista neagră”.

„Noi am avut niște discuții la nivel de strategie, ce să facem în următoarele luni. Dar au început să apară public informații pe care noi le discutam într-un cerc restrâns. Ușa biroului meu era mereu deschisă. Eu am început să las multe coli A4 pe birou, cu diverse înscrisuri. Scriam nume de jucători la care, într-adevăr, luasem decizia să renunț. Dar și nume care eu voiam să rămână. Mereu venea cineva și citea de pe acea listă și îi spunea domnului Rotaru. Era Sorin, poate și Marian (n.r. Marian Copilu) în perioada de la început.

Mi-am dat seama apoi că de aici pleacă informațiile. Nu plecau din exterior, ci din interior, ba chiar din biroul ăsta. Și-apoi au început din spate, că ăla pleacă, că ăla pleacă. Iar lucrurile acelea au început ușor-ușor să destabilizeze. În timp, s-a mai zis că de ce jucăm așa, că se juca 4-2-3-1 cu Reghe și că patronul ar vrea alt sistem. Nea Sorin nici măcar o dată n-a comentat de sistem! Într-un articol, a apărut declarația lui Sorin că de ce jucăm cu 5 în apărare, dar într-o discuție dintre noi doi, el era fericit cu asta, mi-a zis „în sfârșit e unul care joacă așa!”. A fost o situație ciudată pentru mine, fiindcă cineva din club încerca să-l expună pe nea Sorin vizavi de mine. Și, atunci, eu am simțit că lucrurile încep să se rupă din interior”, a mai spus Mirel Rădoi, conform sursei citate.

Urmăriți Playsport.ro și pe