Naționala lui Edi Iordănescu e încă la modă printre români. Meciul cu Moldova a plasat PRO Arena în top

Bordei Radu 21.11.2022, 10:50
Naționala lui Edi Iordănescu e încă la modă printre români. Meciul cu Moldova a plasat PRO Arena în top

În ciuda rezultatelor negative, naționala lui Edi Iordănescu încă mai are forța să atragă fanii. Cel puțin în fața televizoarelor, dacă la stadion suporterii nu se mai înghesuie. Din păcate, telespectatorii au fost din nou dezamăgiți, chiar dacă s-au uitat în număr destul de mare, la partida cu Slovenia.

Naționala lui Edi Iordănescu, lider în preferințele telespectatorilor. PRO Arena a dat lovitura

Chiar dacă România nu mai se califică la turnee finale și nici nu mai are jucători precum Hagi, Răducioiu, Mutu sau Chivu, tricolorii tot atrag majoritatea iubitorilor de fotbal. Chiar și la un amical cu Slovenia, în care oaspeții au dominat meciul și s-au impus, telespectatorii tot și-au rupt din timp să îl urmărească. Peste 500.000 de oameni au dat pe PRO Arena ca să îi vadă la lucru pe oamenii lui Iordănescu. Și asta a adus o audiență peste măsură postului din concernul PRO. Dacă în general postul de sport de abia se clasează în primele 20 pe lista preferințelor telespectatorilor, de data aceasta, datorită meciului României, PRO Arena a urcat pe locul 4, în urma celor 3 „mari”, PRO TV, Antena 1 și KanalD.

Pe toate categoriile PRO Arena s-a descurcat foarte bine și a demonstrat că românii încă mai vor să vadă echipa națională. Din fericire, ultimul rezultat a fost, măcar, pozitiv. Tricolorii au câștigat cu Moldova, 5 la 0. 

Edi Iordănescu închide anul centenarului cu gândul la Europene

Edi Iordănescu (42 de ani) a declarat la finalul amicalului cu Moldova, 5-0, că naționala a încheiat cu bine anul și că este mulțumit de trei din cele patru reprize jucate la Cluj și Chișinău.

Selecționerul spune că va face o analiză la rece, dar amintește că România a fost la un pas de două rezultate pozitive, deși nu s-a putut baza pe cea mai bună formulă.

Suntem la cald și nu vreau să fac nicio analiză publică. Zilele următoare vom analiza foarte bine și vom trage concluziile. Cred că a fost o acțiune reușită, ne-au lipsit multui jucători, dar strategia pe care am ales-o a fost inspirată.

Am făcut trei reprize din patru bune spre foarte bune. S-au întâmplat multe lucruri bune. Cred că începem să primim niște semnale din partea unor jucători.

Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj. Lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei și a Moldovei. Ne-a lipsit puțin că să avem și cu Slovenia un rezultat mai bun, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei.

Edi Iordănescu, mesaj pentru jucători

Edi Iordănescu a anunțat că va merge la Campionatul Mondial, după care va reveni în țară și va începe pregătirea pentru preliminariile Euro 2024. Selecționerul îi avertizează pe jucători că vor fi urmăriți și că așteaptă să continue și la club jocurile foarte bune.

Am apelat la jucători tineri și foarte tineri. Avem acum trei jucători care acum câteva luni erau în liga a doua. Jucătorii trebuie să înțeleagă pentru ce i-am adus. Mesajul este că ce s-a întâmplat acum îi obliga foarte tare. Să dea totul la cluburi, să înceapă să lupte.

Trebuie să construim o echipă puternică și care să meargă la Europene. O să călătoresc, merg le ei, țin legătură cu ei. Suntem foarte atenți, îi urmărim, ținem legătură, a comentat selecționerul