Naționala olimpică este în piuneze! Încă un fotbalist a părăsit lotul lui Nicolae Dică

Gabriel Peneș / 29.05.2021, 20:51

Naționala olimpică este în piuneze! Încă un fotbalist a părăsit lotul lui Nicolae Dică. Tricolorii U23 se află înaintea turneului preolimpic din Marbella, Spania, din perioada 31 mai – 9 iunie. Ei vor întâlni acolo, în două partide amicale, selecționatele similare ale Mexicului și Australiei, calificate, de asemenea, la Jocurile Olimpice. Partidele vor avea loc sâmbătă, 5 iunie, respectiv, marți, 8 iunie.

Naționala olimpică este în piuneze!

Se îngroașă gluma pentru tricolorii U23. Naționala olimpică este în piuneze! Selecționata României s-a împărțit în două în această perioadă. Cea de seniori a rămas sub comanda lui Mirel Rădoi și se pregătește pentru amicalele cu Georgia și Anglia, din 2, respectiv, 6 iunie. Reprezentativa olimpică – sau, altfel spus, naționala U23 – se va afla în Spania, la Marbella, sub ochiul vigilent al secundului lui Rădoi, Nicolae Dică, în perioada 31 mai – 9 iunie. Băieții noștri vor avea și ei parte de două partide amicale.

Ei vor întâlni selecționatele similare ale Mexicului și Australiei, calificate, de asemenea, la Jocurile Olimpice. Partidele vor avea loc, sâmbătă, 5 iunie, respectiv, marți, 8 iunie. Lotul pregătit de Nicole Dică a efectuat mai multe ședinte de antrenament, unele desfășurându-se chiar pe ploaie torențială. Însă, problemele au început să se înmulțească, 4 dintre jucătorii inițial convocați părăsind sau nemaiajungând la lot.

Naționala olimpică este în piuneze! Încă un fotbalist a părăsit lotul lui Nicolae Dică
Naționala olimpică este în piuneze! Claudiu Petrila, de la Sepsi, este al 4-lea jucător care părăsește lotul lui Nicolae Dică/Sursa foto: frf.ro

Încă un fotbalist a părăsit lotul lui Nicolae Dică

În primul rând, a fost vorba de Radu Drăgușin. Jucătorul de la Juventus Torino n-a mai dat curs convocării, invocând probleme personale. Foarte posibil, acesta ar fi un semn că fotbalistul de 19 ani ar putea să nu evolueze la Jocurile Olimpice, mai ales în contextul în care la Juve tocmai s-a schimbat antrenorul. În locul lui, a fost chemat Andrei Rațiu, de la Villareal. Alți doi jucători au probleme medicale, după cum a comunicat și FRF.

Modificări de ultim moment în lotul tricolorilor pentru cantonamentul din Spania! Andrei Chindriș și Alexandru Dobre au acuzat probleme medicale și nu vor putea să se prezinte la convocare. De asemenea, Radu Drăgușin va absenta și el din motive personale. Selecționerul Nicolae Dică a apelat la Andrei Rațiu (foto), de la Villarreal. Acesta se va prezenta direct în cantonamentul din Spania, la fel ca Mățan, Pașcanu și R. Sava”, se arăta în comunicatul de pe FRF.ro.

Acum, Nicolae Dică a mai pierdut un jucător, cel de-al 4-lea dintre cei convocați inițial. Mijlocașul de la Sepsi, Claudiu Petrila, nu se va mai prezenta în cantonamentul U23, a anunțat FRF.ro. Acesta a suferit o accidentare în partida de joi, la echipa de club, disputată împotriva celor de la FC Botoșani. Astfel, staff-ul medical al României U23 a decis că acesta nu va putea fi recuperat în timp util pentru partidele cu Mexic și Australia. Selecționerul Nicolae Dică va decide dacă va convoca pe altcineva în locul acestuia.

Nu în ultimul rând, la antrenamentul de sâmbătă, Cristi Manea și Dragoș Nedelcu s-au pregătit separat, aceștia acuzând ușoare probleme medicale. Rămâne de văzut câți tricolori U23 vor mai „cădea” în „perioada spaniolă” a turneului preolimpic. La Jocurile Olimpice, România a fost repartizată în Grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. Prima partidă va avea loc pe 22 iulie, contra Hondurasului, celelalte două fiind programate pe 25 și 28 iulie.