Naționala României fără căpitan cu Grecia? Patru indisponibili pentru Edi Iordănescu pe o listă de 8 tricolori cu probleme

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.03.2022, 13:11
Naționala României fără căpitan cu Grecia? Patru indisponibili pentru Edi Iordănescu pe o listă de 8 tricolori cu probleme

Naționala României se confruntă cu mari probleme de lot înaintea dublei amicale cu Grecia și Israel. Federația Română de Fotbal a anunțat că mai mulți jucători au acuzat simptomele unei viroze respiratorii, dar a exclus varianta infectării cu SARS-CoV-2 după ce aceștia au fost testați.

Mai mult, pe lângă aceste probleme respiratorii, Edi Iordănescu se mai confruntă și cu probleme generate de anumite accidentări ale jucătorilor. FRF nu a anunțat numărul exact al fotbaliștilor care au acuzat probleme medicale de orice fel înaintea meciului cu Grecia.

Naționala României ar urma să nu se bazeze pe minim 4 jucători importanți la meciul cu Grecia, inclusiv căpitanul Vlad Chiricheș

Acesta s-ar ridica însă la 8, potrivit GSP. Concret, ar fi vorba despre căpitanul Vlad Chiricheș, Adrian Rus, Radu Drăgușin, Cristi Manea, Nicușor Bancu, Mihai Bordeianu, Dennis Man și Andrei Ivan. Ei au venit cu aceste probleme de la echipele de club și nu s-au antrenat la capacitate maximă la Mogoșoaia.

Dintre aceștia, conform sursei citate, 3 sau 4 jucători ar acuza probleme mai grave ca restul și nu vor fi recuperați pentru meciul cu Grecia de vineri. Se fac eforturi pentru ca ei să poată juca în partida din deplasare cu Israel, programată marți.

În acest context, FRF a anunțat joi că s-a decis convocarea de urgență a lui Deian Sorescu, fotbalistul polonezilor de la Rakow Czestochowa.

În contextul în care unii tricolori au simptomatologie de viroză respiratorie, dar cu rezultate negative la testările Covid, și nu s-au putut pregăti normal în ultimele zile, staff-ul tricolorilor a decis convocarea lui Deian Sorescu, înainte de România-Grecia și pentru pregătirea partidei cu Israel (29 martie). Jucătorul lui Rakow Czestochowa, locul 2 în Polonia, intră de azi în cantonamentul României. Bun venit, Deian!”, a transmis frf.ro.

Deian Sorescu are marele avantaj că poate acoperi mai multe poziții în teren

Principalul argument în favoarea acestei convocări este reprezentat de polivalența fostului căpitan al lui Dinamo. El poate evolua atât ca fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș în ambele benzi.

Sorescu acoperă trei poziții și era cea mai bună variantă pentru situația de criză actuală. Va intra direct în programul de pregătire al primei reprezentative”, au transmis surse din interiorul echipei naționalei conform GSP.

Meciurile amicale cu Grecia și Israel au menirea de a pregăti ediția din acest an a Nations League. Din cauza faptului că în noiembrie va debuta Campionatul Mondial din Qatar, programul acestei competiții va fi extrem de aglomerat.

Programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

EXCLUSIV. Alexandru Băluță nu-și ascunde dezamăgirea că a fost tăiat de pe lista convocărilor la națională: ”Mă doare! Când e vorba de România, nu mă interesează nimic altceva”