Navratilova, o nouă victorie în fața unei maladii cumplite: “Credeam că nu voi apuca și Crăciunul viitor”

Ioan Valentin Oprea 21.03.2023, 10:41
Navratilova, o nouă victorie în fața unei maladii cumplite: “Credeam că nu voi apuca și Crăciunul viitor”

Martina Navratilova a învins cancerul încă o dată. Legendara tenismenă, ajunsă la vârsta de 66 de ani, a fost diagnosticată, la sfârşitul lui 2022, cu cancer la sân şi la gât.

Într-un interviu emoţionant acordat jurnalistului Piers Morgan, Navratilova a dezvăluit că ultimele teste medicale efectuate sunt pozitive. Chiar dacă a recunoscut că ultimele luni au reprezentat o mare încercare pentru ea, fosta sportivă declară că nu se va opri niciodată din a lupta pentru viaţa sa.

Cine are două tipuri de cancer în același timp? Asta devine ridicol. A renunța, a ceda, a opri, aceasta nu este o opțiune pentru mine. Să renunț nu este în ADN-ul meu”, a mărturisit, plină de convingere, Martina Navratilova.

Cancerul, marele hop al vieţii sale

Fosta tenismenă, originară din Cehoslovacia, s-a mai confruntat cu această boală şi în trecut. Ea a fost depistată, în urmă cu mai mulţi ani, cu cancer ovarian.

Vestea primită anul trecut că e din nou diagnosticată cu cancer a căzut precum o lovitură peste Martina Navratilova. „Mă gândesc că voi vedea Crăciunul acesta, dar poate nu pe următorul”, a scris atunci Navratilova, pe reţelele de socializare.

58 de titluri de Grand Slam

Cehoslovaca a scris istorie în sportul alb. A cucerit nu mai puţin de 59 de titluri de Mare Şlem, dintre care 18 doar la simplu. Navratilova s-a retras din tenis în 1994, dar a revenit pe teren în anii 2000. După revenire, s-a consacrat în probele de dublu şi dublu-mixt.

Ultimul mare success repurtat de Navratilova a fost înregistrat în 2006. Alături de americanul Bob Bryan, Natratilova a cucerit un nou titlu de Grand Slam, la dublu-mixt.

Navratilova este stabilită, în prezent, în Statele Unite ale Americii.

Urmăriți Playsport.ro și pe