Ne-a stat inima în loc! Momente tensionate la Ripensia – Dinamo. N-a mai putut să respire

Ștefănescu Dragoș / 23.09.2021, 22:14
Ne-a stat inima în loc! Momente tensionate la Ripensia – Dinamo. N-a mai putut să respire

Ripensia Timișoara – Dinamo s-a jucat în această seară la Timișoara. Partida din șaisprezecimile Cupei României a fost câștigată la limită de dinamoviști, cu 1-0. Incidentul în urma căruia Cosmin Matei n-a mai putut să respire a îngrozit întreaga audiență.

Dinamo s-a calificat în optimile Cupei României

Meciul dintre Ripensia Timișoara și Dinamo din șaisprezecimile Cupei României s-a jucat în această seară la Timișoara. Dinamoviștii veneau după o serie neagră de 6 înfrângeri consecutive în Liga 1. Pentru echipa din ”Ștefan cel Mare” era ocazia perfectă de a obține o victorie de moral.

Meciul a început cu o mare ocazie a timișorenilor. Aceștia puteau să înscrie după doar 5 minute de joc, însă Ernest a fost neinspirat la finalizare, după ce a driblat mai mulți dinamoviști. Dinamo a avut o ocazie uriașă de a marca minutul 12, însă șutul puternic al lui Moldoveanu a izbit bara transversală a timișorenilor. Dinamo a mai avut o ocazie mare de gol în minutul 30 prin Itu, dar au reușit să deschidă scorul în minutul 36, prin lovitura de cap a lui Cosmin Matei.

În repriza a doua, Ripensia putea egala prin lovitura de cap a lui Vidrășan, însă portarul dinamovist a avut un reflex extraordinar și a evitat golul. Până la finalul partidei cele două echipe nu au mai marcat și astfel Dinamo a câștigat cu scorul de 1-0. Pentru Dinamo, această victorie este o gură de oxigen după cele două luni fără niciun meci câștigat.

N-a mai putut să respire

Partida de la Timișoara a avut parte de un moment extrem de neplăcut. În minutul 81, Cosmin Matei a fost lovit în spate de un adversar și și-a pierdut respirația. Imediat a fost ajutat de un coleg, dar şi de medicii celor două echipe. Ambulanţa s-a îndreptat către locul în care a căzut Cosmin Matei, care a primit imediat îngrijiri. Mijlocașul dinamovist și-a revenit pe marginea terenului după câteva zeci de secunde petrecute pe gazon. Accidentarea lui Matei a produs panică printre cei prezenți la partidă. Ulterior, dinamovistul areintrat în teren fără a mai acuza vreo problemă medicală.

După meci, Cosmin Matei a povestit incidentul în urma căruia și-a pierdut respirația. Mijlocașul a spus că s-a speriat când a văzut că nu mai poate să respire. Matei a făcut și o scurtă analiză a meciului în care a marcat golul victoriei pentru Dinamo.

Mi-am pierdut aerul. Nu am reuşit să respir, m-am speriat şi eu, au fost câteva secunde şi nu am putut să respir. M-a lovit în spate, nu ştiu dacă intenţionat sau nu. E doar începutul cu acest gol. Mă bucur că am reuşit să înscriu, încet, încet îmi intru în ritm, vin după o pauză şi se vede. Avem nevoie de continuitate, de rezultate pozitive pentru căpăta încredere. Încrederea o obţii cu rezultate pozitive.

Aceste meciuri din Cupă sunt dificile pentru că echipele din Liga a 2-a sau a 3-a se motivează foarte bine. Aceste meciuri pentru ei sunt meciurile sezonului! Ripensia a încercat azi să îşi facă jocul şi îi felicit. După următoare pauză a naţionalei eu voi fi şi mai bine fizic!

Vrem să mergem mai departe în Cupă şi în campionat să acumulăm puncte!”, a declarat Matei după meci.