Negocieri în culise pentru transferul lui Moruțan. Antrenorul insistă ca mijlocașul să vină sub comanda sa

Bădulescu Silvian / 20.01.2022, 17:24
Negocieri în culise pentru transferul lui Moruțan. Antrenorul insistă ca mijlocașul să vină sub comanda sa

Galatasaray se pare că și-a pierdut răbdarea cu Olimpiu Moruțan. Echipa din Istanbul negociază transferul fotbalistului român, sub formă de împrumut, la Yeni Malatyaspor, echipa lui Marius Șumudică.

Împrumut pentru o sumă de bani pe care ar urma s-o plătească FCSB-ului

În ultima perioadă, se vorbește tot mai des de plecarea lui Olimpiu Moruțan de pe „Ali Sami Yen”. Gruparea „CimBomBom” încearcă să-l dea măcar sub formă de împrumut pentru a obține o parte din banii pe care trebuie să-i plătească FCSB-ului, reprezentând prima rată a transferului.

În vară, Galatasaray l-a achiziționat pe român de la FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, pentru 3,5 milioane de euro, precum și eventuale bonusuri de performanță. Gruparea din cartierul Galata s-a angajat să plătească această sumă în patru tranșe. Prima ar fi trebuit să fie în noiembrie, în valoare de 700.000 de euro. Se pare că nici până în această lună, turcii n-au livrat banii în conturile echipei din Berceni.

Potrivit cotidianului turc Fanatik, Galata tratează cu Yeni Malatyaspor pentru a-l împrumuta pe fotbalistul român. Dacă reușește să ajungă la un acord cu ultima clasată, aceștia îl vor da împrumut, din moment ce încă n-a confirmat în capitala Turciei, iar banii primiți vor fi folosiți pentru a-i plăti restanțele lui Gigi Becali.

Moruțan ar putea să lucreze cu Marius Șumudică

Dacă tot n-au avut ocazia să colaboreze la FCSB, Sumudică refuzându-l pe Gigi Becali și Moruțan plecând la Galatasaray, se pare că a venit momentul ca cei doi să se afle la aceeași echipă. Antrenorul își dorește să-l aibă la Malatya pe tânărul mijlocaș, în timp ce fotbalistul ar beneficia de mai multe minute pentru a se adapta rigoriilor din prima ligă a Turciei.

Veștile sunt bune pentru toate părțile implicate. Șumudică și-ar îndeplini o dorință, Moruțan s-ar putea adapta mai ușor la această echipă având un antrenor român, iar Gigi Becali și-ar primi într-un final măcar o parte din suma pe care turcii i-o datorează. Totodată, și Galatasaray ar urma să-și plătească datoriile și ar avea un jucător împrumut, ca, din stagiunea viitoare (2022/2023), acesta să devină un pilon de bază în reconstrucția celei mai galonate echipe din Turcia.

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, echipă care l-a vândut la FCSB pe Olimpiu Moruța, l-a criticat pe tânărul fotbalist.

El a fost concentrat două luni, după care credea că vin de la Dumnezeu toate. Copilul e rupt de realitate. Faptul că nu joacă bine pe acolo, eu nu-l văd fotbalist. Vii la Galata, ești cel mai bun, punct” a spus finanțatorul moldovenilor pentru Sport.ro.

3 goluri și 4 pase decisive a reușit Olimpiu Moruțan pentru Galatasaray, în cele 24 de meciuri jucate în toate competițiile.