Negocierile pentru Erling Haaland sunt aproape de final. Plecarea norvegianului de la Dortmund e inevitabilă

Giosanu Catinca / 28.09.2021, 21:17
Negocierile pentru Erling Haaland sunt aproape de final. Plecarea norvegianului de la Dortmund e inevitabilă

Directorul general al Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a readus în discuție controversatul subiect al viitorului lui Erling Haaland. Starul internațional ia în calcul două variante de transfer.

Plecarea norvegianului de la Dortmund este inevitabilă. Tânărul care îngropa România la Oslo e gata de o nouă experiență internațională.

Joachim Watzke, enervat când a fost întrebat de situația lui Haaland

Erling Haaland, care mai are contract cu Dortmund până în vara lui 2024, poate pleca de la Dortmund în scurt timp. Variantele de transfer pe care atacantul de 21 de ani al Borussiei Dortmund le-ar avea la finele sezonului au fost dezvăluite: ori la PSG, în locul lui Mbappé, ori la Real Madrid.

În momentul în care a fost întrebat dacă Dortmund e obligată să-l vândă pe Haaland la vară, directorul general al Borussia Dortmund s-a enervat la culme. Iată răspunsul pe care l-a oferit acesta:

Asta e o prostie. Unii experți spun: ‘sunt listați la bursă, vor trebui să-l vândă pe Haaland la vară.’ Decizia de a vinde pe cineva în clubul nostru este luată doar de conducere. Încă nu s-a decis dacă el va pleca la vară. Vom vedea.”, a precizat Watzke, potrivit nemților de la Sport1.

Ulterior, șeful Borussiei a spus direct numele echipei unde vrea Haaland să joace. Oficialul nemților a dezvăluit că pe Haaland îl atrage cel mai mult acum Real Madrid.

„Pactul secret” pentru Erling Haaland

În urma afirmațiilor făcute de oficialul german, au pornit imediat speculațiile, dezvoltate constant de presa spaniolă.

Cei de la AS susțin că realitatea este destul de mult diferită față de ceea ce comentează conducătorul Borussiei. Jurnaliștii au dezvăluit „pactul secret” pe care clubul l-ar avea cu agentul jucătorului. Mino Raiola ar vrea să îl vândă pe norvegian în 2022.

Înțelegerea a fost ca Haaland să nu forțeze în vara trecută un transfer al său, în ciuda numeroaselor oferte primite, și să aștepte finalul acestui sezon, când aproape sigur își va face bagajele pentru un nume important din fotbalul european.”, a transmis sursa anterior citată.

Sursa citată notează că Mino Raiola îl poate duce pe Erling Haaland la PSG în cazul în care vicecampioana Franței nu reușește să îl convingă pe Mbappe să prelungească înțelegerea scadentă la finele sezonului. Totodată, ar putea ajunge la Real Madrid, dacă gruparea spaniolă nu ajunge la un acord pentru a-l transfera pe atacantul francez.

Clubul de pe Westfalenstadion ar fi alcătuit deja o listă cu fotbaliștii care i-ar putea lua locul lui Haaland. În capul listei se află Amine Gouiri, vârful de 21 de ani al celor de la Nice. Gouiri este cotat la 30 de milioane de euro. Un coleg de-al său, danezul Kasper Dolberg, care valorează 22 de milioane de euro, se află și el printre numele luate în calcul de oficiali. O altă variantă este Terem Moffi de la Lorient, pe care clubul german l-a mai dorit și în trecut.