Neiertătorul Laurențiu Reghecampf nu face compromisuri! Decizii radicale ale antrenorului Universității Craiova

Bădulescu Silvian 17.11.2021, 11:55
Neiertătorul Laurențiu Reghecampf nu face compromisuri! Decizii radicale ale antrenorului Universității Craiova

CS Universitatea Craiova are o nouă față de când Laurențiu Reghecampf se află la cârma echipei. Aceasta a cunoscut o serie foarte bună de meciuri fără înfrângere. Totodată, tehnicianul de 46 de ani a reușit să repună pe picioare și anumiți jucători care nu-și mai regăseau forma.

Căpătână, Screciu și Markovic, reinventați de Reghe

Deși oltenii au cucerit Cupa României și Supercupa cu Marinos Ouzounidis la cârma, acesta a fost schimbat pe parcursul stagiunii 2021-2022. CSU l-a adus pe Reghecampf, cel care a făcut din actuala FCSB una dintre echipele puternice ale Europei de Est acum mai bine de opt sezoane.

Reghe a făcut schimbări majore în bine asupra jocului echipei, iar unii dintre jucătorii care nu se regăseau în stagiunea precedentă, au fost transformați în fotbaliști de bază pentru echipă.

Căpățână a venit de la FC Voluntari, dar nu a fost jucător de bază în mandatul grecului Ouzounidis. Totuși, acesta l-a reprofilat pe postul de fundaș dreapta, acolo unde și Reghe îl folosește constant.

Vladimir Screciu, cel plecat la Genk pentru 2 milioane de euro, dar întors în Bănie, a fost repus pe picioare. Folosit „închizător” în stagiunea precedentă, Reghe l-a tras în centrul apărării, alături de Marius Constantin sau Valerică Găman, iar acesta nu a dezamăgit. Conform indexului InStat, el are 253, cel mai mult din lotul echipei, la egalitate cu Găman.

Cel de-al treilea jucător care și-a redescoperit plăcerea de a jucat fotbal sub bagheta lui Reghe este atacantul Jovan Markovic. Cel mai bun marcator under-21 din acest sezon de Liga I a fost aspru criticat după „tripla” cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord din luna septembrie. Antrenorul Craiovei i-a luat, însă, apărarea, iar încrederea acordată tânărului jucător s-a văzut. A marcat trei goluri la finalul turului de campionat și a ajuns la cota 6 în acest sezon.

Pleacă Mihai Bălașa și Alexandru Mateiu?

Nu același lucru se poate spune și despre Mihai Bălașa sau Alexandru Mateiu.

Fundașul venit de la FCSB l-a dezamăgit, prin prestațiile sale, pe antrenor, iar, de la partida cu CFR Cluj, acesta nu a mai fost folosit atât de des. A prins doar 29 de minute în partida cu Academica Clinceni, în campionat. În cupă, a fost integralist la Baia Mare. Acest lucru s-a datorat interesului arătat la antrenamente, precum și a prestațiilor modeste. Se pare, însă, că e pe drumul cel bun și încearcă să-i recapete încrederea antrenorului.

Pe de altă parte, Alexandru Mateiu este cel mai vechi component din echipă. El se află la CSU din 2014, timp în care a bifat aproape 200 de partide pe prima scenă, pentru olteni. El i-a reproșat tehnicianului că l-a scos în partida cu CFR și se pare că a ieșit din planurile antrenorului. Din nefericire, e posibil ca acesta să fie și accidentat, ca urmare a unui antrenament, unde a fost călcat de un coechipier.

CSU Craiova ocupă locul 3, cu 28 de puncte acumulate în 15 partide, la 11 puncte de CFR Cluj, locul 1 și la trei lungimi de undă de FCSB, ocupanta locului secund.

Urmăriți Playsport.ro și pe