Neluțu Varga, mesaj puternic după eliminarea CFR-ului din Conference League: “Batem FCSB și luăm campionatul în următorii cinci ani”

Cristian Stan 04.08.2023, 10:25
Neluțu Varga, mesaj puternic după eliminarea CFR-ului din Conference League: “Batem FCSB și luăm campionatul în următorii cinci ani”

Neluțu Varga (64 ani) a oferit primele reacții după eliminarea CFR-ului din Europa. Patronul ardelenilor a acceptat cu capul sus rezultatul din Turcia, însă, printre altele, nu a ezitat să-i critice pe rivalii de la FCSB și nici nu a trecut cu vederea comentariile din trecut ale lui Dan Petrescu.

CFR Cluj a părăsit Conference League, după eșecul de aseară, scor 2-1, contra celor de la Adana Demirspor. La general, turcii au avut câștig de cauză, scor 3-2.

Patronul CFR-ului a trecut cu brio peste eliminarea din Europa

CFR Cluj a remizat, pe tern propriu, 1-1 cu Adana Demirspor în prima manșă din turul 2 preliminar Conference League. Formația pregătită de Mandorlini a disputat, așadar, calificarea pe arena Yeni Adana Stadyumu, o locație ce nu-i va provoca amintiri plăcute în viitorul apropiat.
Deși a evoluat cu un om în plus în ultima jumătate de oră a duelului din Turcia, CFR s-a recunoscut învinsă. Senegalezul Cherif Ndiaye a marcat în minutul 90+4 pentru 2-1, o reușită ce avea să fie decisivă în contextul accederii în faza următoare a competiției.

Eșecul pe plan european al formației din Gruia nu l-a supărat foarte tare pe patronul Neluțu Varga, cel care a oferit primele declarații în momentul revenirii echipei în România.

„Îmi pare rău că puteam, dar a fost o greșeală de apărare. N-avem ce să zicem. Trebuie să fie cu fruntea sus și să ne vedem de campionat. Puteam să câștigăm. Nu am înțeles cum nu s-au concentrat la ultima fază și cu om în plus. Meciul era în mână, dar sincer e o bucurie în plus că simt că avem echipă și în campionat va fi bine”, a spus Neluțu Varga.

Înțepături către rivalul din campionat

Acționarul a fost chestionat în legătură cu șansele la titlu, dar și cu situația financiară a celor de la CFR. Varga nu a stat prea mult pe gânduri și i-a atacat pe cei de la FCSB, dar și pe Dan Petrescu, cel care se plângea în trecut de restanțele salariale.

”Dacă ne putem lupta la titlu? Lăsați-i pe ăștia cu poveștile lor de doi lei. Vorbesc ăștia care habar n-au de fotbal. De 8 ani se chinuie să ajungă la titlu și după ei ne luăm? Eu cred că ar trebui să ne concentrăm la ce joacă asta.

Nu murim din asta. Stați liniștiți. CFR merge înainte. A fost vreodată vreun jucător care nu și-a luat banii, primele și salariile? Dan Petrescu plângea mult. Știți foarte bine situația lui, cum e el ca om. Haideți să nu deschidem subiectul ăsta pentru că nu cred că îi face onoare lui. La ce relație a avut cu mine și cu clubul, hai să nu vorbim. Eu cred că ar trebui să se mai gândească. Eu cred că el a câștigat mai mult, dar n-are rost să vorbim.

Eu cred că batem duminică. Discutăm duminică, după meci. Sper să avem o surpriză plăcută, care să spele supărarea. Impresia despre Mandorlini este foarte bună, e foarte serios și foarte pragmatic. Nu are nicio importanță ratarea calificării. Am avut ghinion la tragere. Dacă aveam puțin noroc, azi puteam să trecem. La anul discutăm despre altceva. Până la anul ne întărim și ne focusăm pe competițiile externe. Până atunci, ne facem treaba la campionat, să luăm titlu. Nici nu mă gândesc la altceva. Următorii 5 ani, la fel, îi luăm noi”, a adăugat Neluțu Varga.

Urmăriți Playsport.ro și pe