Nemții scot milioanele pentru a-l convinge pe Erling Haaland să rămână în Bundesliga. Ce sumă ar urma să primească norvegianul

Olteanu Ștefan / 21.12.2021, 21:36

În ciuda ofertelor numeroase pe care le are din toată Europa, Erling Haaland ar putea să rămână în Bundesliga. Borussia Dortmund îi pregătește un salariu colosal atacantului norvegian și speră să îl convingă să semneze prelungirea.

Borussia Dortmund îi oferă un contract de peste 14 milioane de euro lui Erling Haaland! Rămâne atacantul în Bundesliga?

Erling Haaland primește o ofertă colosală din Bundesliga, iar echipa care se grăbește să arunce cu banii nu este Bayern Munchen.
Borussia Dortmund nu se dă bătută în „războiul” cu granzii Europei și speră în continuare să își păstreze atacantul.
Haaland mai are contract cu Dortmund până în 2024, însă actuala înțelegere are stipulată și o clauză de reziliere destul de mică, având în vedere cota de piață a norvegianului.
Clauza respectivă este de „doar” 75 de milioane de euro, în timp ce Haaland este evaluat la 150 de milioane de euro, conform Transfermarkt.
Clauza se va activa în vara viitoare, iar cluburi ca Real Madrid, Barcelona, Chelsea sau Bayern stau deja la pândă.

Totuși, până în vară mai sunt luni bune, iar Haaland ar putea fi convins să semneze o nouă înțelegere cu Dortmund. Cel puțin asta sugerează britanicii de la The Sun, care scriu că oficialii clubului de pe „Signal Iduna Park” i-au propus deja un nou contract lui Haaland, cu un salariu de 12 milioane de lire pe sezon (n.r. – aproximativ 14 milioane de euro).
Lui Haaland ar urma să i se stipuleze și în noul contract o clauză de reziliere, însă aceasta va avea o valoare raportată la performanțele norvegianului din ultimele două sezoane.

Borussia Dortmund a făcut un anunț clar. „Ne vom lupta pentru el!”

În urmă cu o lună, Sebastian Kehl, cel care va prelua funcția de director sportiv la Borussia Dortmund din sezonul 2022 – 2023, spunea că va face tot posibilul pentru a-l convinge pe Haaland să semneze prelungirea:

Încercăm să îl facem pe Erling Haaland să simtă că Borussia Dortmund este în continuare una dintre cele mai bune opțiuni ale sale. Să creadă că se poate dezvolta în continuare aici. Poate încă mai putem să îl convingem.
Ne vom lupta pentru el. Vom încerca orice variantă. Încă nu ne-a refuzat. Avem nevoie de el mult timp de acum încolo, poate mai mult decât crede lumea”, a explicat Sebastian Kehl, potrivit Mundo Deportivo.

De asemenea, actualul director sportiv al clubului, Michael Zorc, a declarat recent:

Bineînțeles că va rămâne. Bineînțeles că ne-am dori să rămână la Dortmund și după acest sezon. Nu trebuie să renunțăm la el, nici din motive financiare. Dar mai știm că în anumite condiții are posibilitatea de a-și schimba decizia. Cu siguranță vom avea discuții cu el, în săptămânile următoare”, a spus și Michael Zorc.

Există și cluburi care îi închid ușa lui Haaland. „Nu ne interesează. Avem deja cel mai bun atacant din lume”.